Home » Blog » Bewuste Informatie » Waarom reageert mijn lichaam op deze manier?
Het ontstaan van klachten

Waarom reageert mijn lichaam op deze manier?

door | 25 aug, 2021 | Bewuste Informatie

Iedereen van ons is uniek. We zijn allemaal een net weer een beetje anders dan de persoon naast je. Dit zorgt ervoor dat iedereen een andere mening heeft en andere kernwaarden heeft. Zet je nu 100 mensen in een zaal bij elkaar en je vraagt ze één voor één welke klachten ze ervaren en waar ze last van hebben, dan zal ieder persoon een ander pakket aan klachten benoemen. Vaak zie je wel dat bepaalde klachten samen een geheel vormen, maar omdat iedereen uniek is reageert het lichaam ook op zijn eigen unieke manier. In deze blog wil ik uitleg geven waarom het lichaam op deze unieke manier reageert.

Waarom reageert mijn lichaam op deze manier

Klachten zijn persoonlijk:

 

Welke klachten we ervaren is erg persoonsgebonden. Je kent vast wel mensen die nooit hoofdpijn ervaren, maar wel zeker iedere maand een snotneus ervaren. Of mensen die nooit klachten in de rug ervaren, maar wel last hebben van depressies. De een kan zonder jas op een winterse dag over straat lopen  zonder ziek te worden en de ander krijgt blaasontsteking of wordt verkouden. Er wordt dan wel eens gezegd dat je aanleg hebt voor dit of dat ziektebeeld.

De aanleg voor bepaalde ziektes is een indicatie voor iemands gestel. De een kan gewoon meer hebben dan de ander. Ons gestel word ook wel onze constitutie genoemd. Of aanleg voor klachten ook waarneembaar is heeft met de omstandigheden te maken waarin je verkeert. Heb je last van je spieren bij nat vochtig weer, maar woon je in een droog en zonnig gebied dan zul je hier niet zo snel iets van merken. Onze aanleg (constitutie) + de omstandigheden waar we in verkeren zullen voor de klachten zorgen die we ervaren.

 

De omstandigheden die invloed op ons ziekte/klachtenbeeld hebben zijn zeer breed. Zo kunnen weersomstandigheden, relaties, cultuur, opvoeding, emoties, gedachten stress, etc. ervoor zorgen dat ons gestel onderuit wordt gehaald. Alles wat “jou” jou maakt heeft dus invloed op de manier van reageren van het lichaam.

Je hebt niet op alle omstandigheden vat. Je kunt bijvoorbeeld niks aan het weer veranderen. Gelukkig zijn andere omstandigheden zoals stress, emoties of negatieve gedachten wel aan te pakken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door deze twee oefeningen: ademhalingsoefening en de vinger oefening met regelmaat te herhalen. Door de omstandigheden weg te halen probeer je ervoor te zorgen dat je constitutie zo optimaal mogelijk kan functioneren. Hoe minder er op je lichaam weegt hoe vrijer het kan bewegen.

Ervaar jij nu klachten waar je niet mee vooruit komt, wellicht is het dan handig om anders naar het lichaam te gaan kijken. Lukt je dit niet alleen? Misschien heb je dan iemand nodig die je hier in kan helpen. Een energetisch therapeut of homeopathisch arts kan je hier bijvoorbeeld in ondersteunen.

Heb je vragen of wil je eens een gratis en geheel vrijblijvend gesprek met mij hebben. Neem dan contact op via deze link en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Over mijn Blogs

Ik probeer hier iedere maand een nieuwe blog te plaatsen. De thema’s van de blogs zijn:

-Onderwerpen waar ik zelf mee bezig ben.
-Onderwerpen die ik interessant vindt.
-Onderwerpen die ik graag met iedereen deel.
-Zelfhulpoefeningen.

Veel lees plezier gewenst!

Gerelateerde artikelen

Bewustwording, Deel: 3

Bewustwording, Deel: 3

Deze blog is het laatste deel van het thema bewustwording. Heb je de andere twee nog niet gelezen dan is het wellicht handig om hier aan te beginnen. In dit deel gaat het voornamelijk over het handelen na de bewustwording. Meer weten? Lees gauw verder!

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin