Home » Blog » Bewuste Informatie » Waarom zou je voor energetische therapie kiezen?
Waarom zou je voor energetische therapie kiezen

Waarom zou je voor energetische therapie kiezen?

door | 19 jul, 2021 | Bewuste Informatie

Wanneer we “ziek” worden en de normale gang van zaken niet meer aankunnen is naar de dokter gaan vaak de eerste stap. We zijn gewend om alles via de westerse visie van genezen aan te pakken. Dit zijn we zo gewend dat we vaak niet verder kijken dan onze neus lang is. De achterliggende oorzaak van de klachten die zich blijven herhalen worden vaak niet aangepakt bij de dokter en blijven op de achtergrond zeuren. Dit heeft een directe en nadelige invloed op onze gemoedstoestand, energievoorraad en brengt lichamelijke beperkingen met zich mee. In deze blog wil ik uitleg geven wat de mogelijkheden zijn wanneer je jezelf energetisch laat behandelen.

Westerse (reguliere) geneeskunde:

In de afgelopen 150 jaar heeft deze tak van geneeskunde zich weten te ontplooien tot hoofd-geneeskunde in de westerse wereld. Wanneer we ziek worden gaan we naar de huisarts, die bekijkt het ziektebeeld dan en probeert dit te verhelpen met kleine ingrepen, medicatie of je wordt doorverwezen naar een specialist of ander soort therapeut. De klacht wordt enkel als klacht gezien en deze proberen ze zo goed mogelijk te behandelen (vaak met medicatie). Nu is de westerse geneeskunde in vergelijking met de oosterse geneeskunde erg jong.  Dat is natuurlijk geen ramp, maar hierdoor zal de westerse geneeskunde nog niet het antwoord op alle klachten en ziektes hebben. Met gevolg dat een samenwerking tussen westerse en oosterse geneeskunde te wensen is. Met zo’n samenwerking kun je elkaar aanvullen en ervoor zorgen dat je een zo breed mogelijk scala aan verschillende klachten, ziektes, cliënten en patiënten kunt (ver)helpen. Je zult nooit iedereen kunnen helpen, maar je kunt wel proberen om zo veel mogelijk mensen te genezen/ondersteunen

Energetische therapie:

Energetische therapie is een vorm van oosterse geneeskunde. Hierin heb je in de loop van de jaren vele opsplitsingen gehad. De basis van energetische therapie is het behandelen van de energiebanen in het lichaam. Wil je hier meer over weten dan kun op deze link klikken. Het grootste verschil tussen de oosterse en westerse manier van genezen is de visie van het lichaam. Zoals ik hierboven al vertelde wordt er in de westerse geneeskunde vooral naar de klacht als alleenstaand probleem gekeken. De oosterse (energetische) geneeskunde probeert het lichaam in zijn totaliteit te bekijken en de ziekte als nuttige reactie van het lichaam te zien. Wanneer ik nuttig zeg wilt dit natuurlijk niet zeggen dat dit dan ook als prettig ervaren wordt, maar het brengt wel inzicht en informatie met zich mee. Een van de eerste vragen die ik me afvraag in een consult is: Waarom reageert het lichaam op deze manier?

Holistische Visie van het lichaam:

Als energetisch therapeut kijk ik niet alleen naar de klachten die men ervaart. Ik probeer het lichaam in zijn totaliteit te bekijken. Uit ervaring blijkt dat de gedachten, emoties, stress en spanningen samen invloed uitoefenen op het lichaam. Ons lichaam reageert hierop en gaat compenseren. Duurt dit te lang dan zal de zwakste schakel gaan reageren en als klacht gaan functioneren. Ga ik nu alleen de klacht behandelen en niet de: gedachten, emoties, stress en spanningen, dan zal de cliënt op de lange termijn er niet op vooruit gaan omdat de onderliggende stoorvelden niet aangepakt worden.

In mijn praktijk werk ik daarom niet alleen op  de energiebanen in het lichaam maar focus ik me ook op de gedachten, emoties, stress en spanningen. Dit doe ik met behulp van oefeningen die je zelf op ieder moment van de dag toe kunt passen. Hiermee probeer ik het lichaam in zijn totaliteit in balans te brengen. Dit doe ik door punten op het lichaam aan te raken en vast te houden.

De voordelen naar mijn mening van deze manier van behandelen zijn:

-Het totale lichaam behandelen
-Zachtaardige (subtiele) behandelmethode
-Er komt geen medicatie aan te pas
-Bewustwording van je eigen lichaam
Zelf invloed uit kunnen oefenen op je klachtenbeeld.

Vond je dit een interessant artikel, maar heb je nog  vragen of wil je er achter komen waar ik het over heb?  Neem dan contact met mij op.

Over mijn Blogs

Ik probeer hier iedere maand een nieuwe blog te plaatsen. De thema’s van de blogs zijn:

-Onderwerpen waar ik zelf mee bezig ben.
-Onderwerpen die ik interessant vindt.
-Onderwerpen die ik graag met iedereen deel.
-Zelfhulpoefeningen.

Veel lees plezier gewenst!

Gerelateerde artikelen

Bewustwording, Deel: 1

Bewustwording, Deel: 1

Deze blog gaat over het thema bewustwording. Dit is een reeks van 3 blogs om hier uitleg over te geven. Deel 1 gaat over het verschil tussen het cognitieve en emotionele brein. Meer weten? Lees gauw verder!

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin