Home » Blog » Extra Informatie » De impact van COVID-19 op het lichaam
Eigen Ervaring Lockdown Covid-19

De impact van COVID-19 op het lichaam

door | 10 nov, 2020 | Extra Informatie

Beste lezers, Ook ik wil even iets schrijven/vertellen over de impact van COVID-19 virus. In deze blog gaat het niet over hoe het virus zich kan verspreiden, of over dat de politiek wel of niet goed handelt/gehandeld heeft. Nee, in deze blog gaat het over de omstandigheden die het virus teweeg brengt en wat voor invloed dat heeft op ons lichaam. Ook wil ik het even hebben hoe we het beste met deze omstandigheden om kunnen gaan.

Impact COVID-19:

Het COVID-19 virus raakt de hele wereld. De ene plek of persoon meer dan de ander, maar het beïnvloedt iedereen. In de 6 weken waarin ik niet mocht werken heb ik zelf ervaren dat dit de volgende factoren met zich meebracht:

– Onrust
– Aanpassingsvermogen wordt constant aangesproken
– Grote verandering voor de samenleving
– Het kost veel energie
– (Negatieve) Emoties

Dit hoeft natuurlijk voor iedereen zo te zijn. Hier ga ik te werk op mezelf en wat het voor mij heeft betekend.

Fysieke impact COVID-19:

In eerste instantie wist ik niet zo goed hoe ik met deze situatie om moest gaan. Het kwam wel binnen, maar hoe de toekomst er uit zou gaan zien daar had niemand een idee van. Het niet weten wat komen gaat zorgde bij mij voor veel onrust. Ik ben namelijk iemand die graag bezig is en vooruit wilt.

Doordat er verschillende regels door de overheid opgesteld werden, werd/wordt er aanspraak gemaakt op het aanpassingsvermogen van iedereen. We moeten allemaal nadenken over onze acties wanneer we de deur uitgaan. Dit zorgt ervoor dat we onszelf niet meer op de eerste plek kunnen zetten aangezien we daar iemand anders mee kunnen schaden.

De regels en de verandering van de hele situatie zorgen ervoor dat er meer spanning op het lichaam komt. Wanneer er meer spanning op het lichaam staat kost het voortbewegen meer energie, aangezien je meer met je mee draagt. Mochten er dan al problemen in de energie zitten dan kan dit er zomaar voor zorgen dat er klachten ontstaan waar je normaal geen last van hebt, zoals: hoofdpijnen, slaapproblemen, buikklachten etc.

Emotionele impact COVID-19:

Nu is het ook nog zo dat de informatie waaraan we constant blootgesteld worden bepaalde emoties oproept. Zoals bijvoorbeeld angst, zorgen, frustraties of verdriet. Wanneer we over een langere periode last hebben van deze emoties kan ook dit ervoor zorgen dat het lichaam zichzelf op spanning zet. We zetten onszelf onbewust in een houding van emoties waar we heel moeilijk alleen uit kunnen stappen. Dit komt doordat we elke dag weer geconfronteerd worden met deze emoties.

Al deze factoren kun je stap voor stap aanpakken. Het is natuurlijk belangrijk niet alles in een keer aan te pakken. Want dan is het veel moeilijker om het vol te houden en het balletje in beweging te houden.

Wat kun je hieraan doen:

Ook lijkt het mij heel belangrijk dat we allemaal rationeel blijven en ons gezonde verstand blijven gebruiken. Laat je niet zomaar iets wijs maken maar blijf bij jezelf. Want wanneer je vanuit jezelf handelt is dit meestal de beste manier van handelen.

Met een energetische behandeling kun je al veel van deze factoren beïnvloeden, aangezien je er met zo’n behandeling ervoor zorgt dat het lichaam beter met deze constante spanningen om kan gaan. Je verbetert de omgeving zodat het lichaam zelf een hoop op gaat ruimen.

Natuurlijk kun je zelf ook het een en ander doen. Zo kun je de blogs met de zelfhulpoefeningen: het hoofd leegmaken en de emoties uitbalanceren nalezen. Deze oefeningen ondersteunen ook het proces om standvastig te blijven in zo’n onrustige periode.

Mocht je een keer langs willen komen voor een vrijblijvend gesprek om er achter te komen wat jij nog kunt verbeteren dan is dat altijd mogelijk in Valkenburg of Horn. Door hier te klikken kun je een afspraak inplannen.

Over mijn Blogs

Ik probeer hier iedere maand een nieuwe blog te plaatsen. De thema’s van de blogs zijn:

-Onderwerpen waar ik zelf mee bezig ben.
-Onderwerpen die ik interessant vindt.
-Onderwerpen die ik graag met iedereen deel.
-Zelfhulpoefeningen.

Veel lees plezier gewenst!

Gerelateerde artikelen

Blootstelling aan 5G

Blootstelling aan 5G

De blog gaat over 5G en wat voor effecten dit kan hebben op het lichaam. Dit is niet door mijzelf geschreven maar ik vond het wel het delen waard. Meer weten? Lees gauw verder!

Lees meer
Wat is mijn kracht?

Wat is mijn kracht?

In deze blog heb ik het over mijn eigen kracht. Daarin vertel ik hoe ik behandel en hoe dat het lichaam in mijn visie reageert op mijn behandelingen. Meer weten? Lees gauw verder!

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin