Home » Blog » Informatie » Bewustwording, Deel: 3
Bewuste Gewaarwording Mentaal Emotioneel Fysiek

Bewustwording, Deel: 3

door | 10 nov, 2020 | Informatie

Beste Lezers, We zijn alweer aangekomen bij het derde deel. Dit deel gaat over jezelf bewust maken van je lichaam. Heel veel lees plezier en mochten er vragen zijn kunnen die natuurlijk altijd gesteld worden.

Woorden voor het cognitieve brein:

Je kunt herkennen welk deel van brein spreekt aan bepaalde woorden. Het woord moeten hoort bij het cognitieve brein. Vraag je zelf maar eens af hoe vaak je dit woord hoort of denkt. Moeten zijn de dingen die je van jezelf of anderen verwacht. Wanneer we denken dat iets moet gebeuren zetten we ons zelf onder spanning. Dit komt door de verwachtingen die we van onszelf hebben of die we denken dat anderen van ons hebben. Wanneer we hier bewust van zijn dan kunnen we het gaan aanpakken. Het bewust worden is de grootste stap. Vanaf daar is het handelen niet meer zo moeilijk. Het cognitieve brein is belangrijk om deze stappen te snappen. Wanneer je iets snapt en weet hoe het werkt kun je veel gemotiveerder blijven in de verandering. Dit komt omdat je dan weet wat er speelt en dan liggen de oplossingen voor het oprapen.

Woorden voor het emotionele brein:

Het emotionele brein heeft ook bepalende woorden zoals: willen, genieten of verlangen. Dit is dan ook de reden waarom we vakantie als positief ervaren. Tijdens de vakantie zijn er zo goed als geen dingen die moeten. Dit zorgt ervoor dat je veel vrijer kunt leven en beter voelt wat goed voor je is. Bijvoorbeeld langer in bed liggen of een boek lezen. Mensen komen weer bij van vakantie omdat ze dan ook rust pakken, aangezien de lijst van dingen die ze moeten opzij geschoven wordt. Wanneer we iedere dag een moment van rust zouden pakken en de dingen die moeten even laten liggen, dan blijven we veel weerbaarder. Het probleem is dat we gewend zijn om maar door te blijven gaan en dat zorgt voor problemen wanneer we over onze eigen grens heen gaan. We zullen dus “moeten” proberen om beter naar onszelf te luisteren en het patroon in ons hoofd te doorbreken. Wanneer we dat doen kan het lichaam iedere dag herstellen en dan zijn we weerbaar genoeg om het leven te leiden.

De spanning moet ergens het lichaam uit:

Start vandaag nog met van binnenuit opruimen. Wanneer je ruimte creëert dan schieten we niet zo snel door in onze oude patronen, de spanning vermindert in het lichaam en we worden hierdoor bewuster van ons eigen lichaam. Wanneer we bewust van ons eigen lichaam zijn dan voelen we beter aan wat goed voor ons is en wat niet. Als we dat weten dan is het ernaar handelen niet meer zo moeilijk. Nu is de grote vraag hoe creëer ik ruimte van binnen? Je zou eens naar de zelfhulpoefening-blogs op mijn pagina kunnen gaan.

Zelfhulp oefening: Hoofd leeg maken
Zelfhulp oefening: Emoties uit balanceren

De blogs helpen je om je hoofd en emoties leeg te maken. Blijft het bij jou onrustig? Dan is het eventueel handig om samen met mij een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kunnen we samen kijken waarom je deze onrust ervaart en hoe dat we deze aan kunnen pakken. In je eentje kun je veel opruimen maar soms is dat niet genoeg. Dan is het handig om de hulp in te schakelen van iemand die weet hoe hij hier mee om moet gaan.

Wil je graag een afspraak maken voor een behandeling of intakegesprek? Klik dan hier.
Wil je meer informatie over hoe het brein woorden verwerkt? Klik dan hier.

Gerelateerde artikelen

Bewustwording, Deel: 1

Bewustwording, Deel: 1

Deze blog gaat over het thema bewustwording. Dit is een reeks van 3 blogs om hier uitleg over te geven. Deel 1 gaat over het verschil tussen het cognitieve en emotionele brein. Meer weten? Lees gauw verder!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin