Home » Blog » Informatie » Negatieve emoties zijn slecht voor onze gezondheid!
Wat zijn negatieve emoties

Negatieve emoties zijn slecht voor onze gezondheid!

door | 9 nov, 2020 | Informatie

Beste lezers, in deze blog ga ik het hebben over de invloed van negatieve emoties op onze gemoedstoestand. Emoties zijn een soort spanning/stress. Wanneer er te lang of te veel van deze spanning is, zal dit invloed hebben op ons fysieke lichaam.

Invloed emoties:

We onderschatten met z’n alle de invloed en gevolgen van negatieve emoties. Langdurige spanning en negatieve emoties tasten het immuunsysteem aan. We ervaren allemaal wel eens emoties. Soms zijn deze positief en soms zijn deze negatief. Op deze momenten is er niks aan de hand. Het lichaam kan dit goed aan. We ervaren even wat spanning en deze spanning helpt ons hier sterker van te worden.

Op het moment dat deze negatieve emoties (spanningen) regelmatig naar voren komen dan is dit een ander verhaal. Met name de emoties zoals: Angst, Zorgen, Woede en Verdriet zorgen voor stress wanneer we deze herhaaldelijk (chronisch) ervaren. Deze emoties zorgen voor een verhoging van spanning, waardoor de bijnier harder moeten werken. Door de stress/spanning gaan de bijnieren het hormoon (Cortisol) produceren. Cortisol zorg ervoor dat het immuunsysteem onderdrukt wordt. Het gevolg hier van is: dat het immuunsysteem optimaal kan functioneren.

Het immuunsysteem:

Het immuunsysteem zorgt ervoor dat de weerbaarheid hoog blijft en dat alle schadelijke invloeden van buitenaf afgestoten of opgeruimd worden. De taak van het immuunsysteem is letterlijk het lichaam beschermen. Het zenuwstelsel en onze hersenen zijn verantwoordelijk voor het besturen van het immuunsysteem. Het zenuwstelsel en de hersenen zijn ook de onderdelen in het lichaam die gevoelig zijn voor psychische spanning. De hypothalamus is het onderdeel in de hersenen die voor emotionele stabiliteit zorgt. Op het moment dat er teveel negatieve emoties zijn (Stress/Spanning) dan zal het aanstuur-mechanisme van slag raken. De besturing van het immuunsysteem zal dan minder goed verlopen. Wanneer het immuunsysteem onderdrukt wordt door de stress verminderen we de bescherming van het lichaam.

Ons brein werkt in patronen en slaat alles wat we in het leven ervaren op. Wanneer we iets voor de eerste keer meemaken dan slaan we onze reactie hiervan op. Als deze gebeurtenis dan nog eens voorkomt zal het brein op dezelfde manier reageren als de eerste keer dat je dit ervaren hebt.

Vaak is het zo dat we niet perse veel stress ervaren van de gebeurtenis zelf, maar van de reactie van ons brein op de gebeurtenis. Ook al is deze reactie niet meer passend, toch zorgt deze elke keer voor spanning. Doordat je de eerste keer zo reageerde zal je dezelfde spanning ook nu weer ervaren. Dit kan voor een overload aan negatieve emoties zorgen. Het lichaam reageert daar weer op. Door behulp van energetische therapie en het doorbreken van patronen kun je ervoor zorgen dat het lichaam niet meer op diezelfde manier reageert. Hierdoor zullen je klachten verbeteren, aangezien je immuunsysteem beter kan functioneren.

Energetische Therapie:

Heb jij ook veel last van negatieve emoties en kom je er alleen niet vanaf? Misschien ben je dan toe aan een energetische behandeling. Je kunt doormiddel van deze behandelingen de onrust van binnen aanpakken. Hierdoor zorg je ervoor dat je van binnen uit op gaat ruimen. Deze ruimte zorgt ervoor dat je kwaliteit van leven verbeterd en dat je makkelijker met deze emoties om kunt gaan.

Afspraak maken? Klik hier.
Meer weten over energetische therapie? Klik Hier.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin