Home » Blog » Informatie » Wat voor resultaten kun je met energetische therapie behalen?
Resultaten Energetische Therapie

Wat voor resultaten kun je met energetische therapie behalen?

door | 16 jun, 2021 | Informatie

Beste lezers, in deze blog wil ik het gaan hebben over de resultaten die behaald kunnen worden met energetische therapie. Wanneer ik voor mijn eigen praktijk adverteer dan focus ik me altijd op een select groepje klachten. Dit zijn voornamelijk: Stress, emotionele en mentale klachten. Ik focus me op dit klachtenbeeld omdat dit vaak voorkomende klachten zijn, en dat deze klachten raakvlakken met energetische blokkades hebben die redelijk eenvoudig uit te leggen zijn. Nu is energetische therapie veel breder dan dat natuurlijk. In deze blog ga ik hier meer duidelijkheid over proberen te geven.

Je kunt met energetische therapie hele mooie resultaten behalen. Dit komt doordat energetische therapie gezien kan worden als een ondersteuning van het lichaam. Bij elke energetische behandeling probeer je de balans in het lichaam te herstellen.

Onbalans in het lichaam:

Onbalans in je lichaam kan voor verschillende klachten zorgen. Zo kan er onbalans zijn tussen het denken en je gevoel. Ook is het mogelijk dat bijvoorbeeld stress je lichaam op spanning zet.  Of dat de emotie voor een opgeblazen gevoel/obstipatie zorgt. Dit klinkt misschien raar omdat ik mentale, emotionele en fysieke zaken met elkaar verbind.

Ik als energetisch therapeut heb een holistische visie van het lichaam. Dit wil zeggen dat ik het lichaam als een groot geheel zie, en alles wat invloed op het lichaam kan hebben hiermee in verband staat. Zo kunnen mentale klachten invloed hebben op je emotie, je fysieke gesteldheid en je energievoorraad. Ook je emotionele klachten kunnen invloed uitoefenen op je mentale kracht, je fysieke gesteldheid en je energie. Alles heeft met alles te maken. Dit is belangrijk om te weten als je naar de resultaten van energetische therapie gaat kijken.

Hoe werkt de energie in ons lichaam:

De meeste mensen zijn in balans wanneer ze geboren worden. De energie in het lichaam kan vrij bewegen en er zijn geen stagnaties of blokkades in de energie. Wanneer we beetje bij beetje ouder worden en meer meemaken in ons leven, gaan deze ervaringen invloed hebben op de beweging van onze eigen energie. Stress, (negatieve) gedachten of (negatieve) emoties hebben ook een directe invloed op de beweging van energie in ons lichaam en zorgen voor een verhoging van spanning. Als deze spanning teveel wordt voor je lichaam, gaan er blokkades komen in de stroming van energie.

Door deze blokkades kost het dagelijks leven meer energie, zitten we minder lekker in ons vel, en ervaren we meer klachten. Het ontstaan van deze klachten hebben dan ook een direct verband met het blokkeren van de energie. Welke klachten er ontstaan is altijd erg persoonlijk. Dit komt doordat iedereen een andere leven leidt en iedereen zaken anders aangeleerd krijgt en ervaart. Hierdoor bepaalt de mate en soort van spanning wat voor klachten men gaat ervaren.

Het lichaam past zich aan:

Daarbij is het ook zo dat het lichaam gaat compenseren wanneer er spanning op het lichaam staat. Het compenseren van het lichaam wil zeggen dat het lichaam in een bepaalde houding gaat staan om de spanning zo lang mogelijk draagbaar te houden. Als dit niet meer lukt gaat de zwakste schakel reageren en hier ontstaat de klacht. Dit kan dus op elk willekeurig punt in je lichaam zijn, en heeft dus niks te maken met de locatie van de klacht. De klacht is dus het gevolg van de oorzaak (bijvoorbeeld: het hebben van stress kan nek-, schouder-, buikklachten etc veroorzaken). Daarom is de holistische visie van het lichaam zo belangrijk als je voor de lange termijn invloed uit wilt oefenen op een positieve kwaliteit van het leven.

Door middel van de ondersteunende technieken van de energetische therapie zorg je er namelijk voor dat je de balans in het lichaam herstelt, de energie weer vrij laat bewegen en je bewuster wordt van je lichaam. Dit bewustwordingsproces zorgt er voor dat je beter voelt wat er in je lichaam gebeurt en hierdoor sneller actie kunt ondernemen. Dit zorgt ervoor dat de spanning op je lichaam minder lang aanwezig is en hierdoor invloed heeft op je gemoedstoestand en kwaliteit van leven.

Vandaar dat je met energetische therapie veel meer klachten kunt beïnvloeden dan je op het eerste oog verwacht. Ervaar jij nu ook klachten die maar niet weg willen gaan of heb je al heel veel soorten therapieën geprobeerd en wil niks helpen? Meld je dan aan voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek. Zo kunnen we samen kijken waar de oorzaak van je klachten ligt en hoe je deze het beste op kunt lossen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Vastgeroeste Patronen

Vastgeroeste Patronen

In deze blog vertel ik over het thema vastgeroeste patronen. Dit zijn patronen waar we vaak niet bewust van zijn maar ervoor zorgen dat we het moeilijk vinden om aan nieuwe dingen te beginnen. Meer weten? Lees gauw verder!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin