Wanneer ik nieuwe mensen leer kennen is altijd een van de eerste vragen: Wat doe je voor werk? Wanneer ik dan als antwoord geef dat ik een eigen praktijk heb en energetisch therapeut ben dan word ik regelmatig vragend aangekeken. In de westerse wereld is dit namelijk erg onbekend. Vandaar dat ik wat meer informatie wil verschaffen over wat energetisch werken inhoudt en hoe ik te werk ga.

Alles is energie:

Alle materie die wij waarnemen, is opgebouwd uit atomen. Een atoom is het allerkleinste onderdeel dat nog steeds alle eigenschappen van dat element bezit.

Een atoom is opgebouwd uit subatomaire deeltjes, namelijk de nucleus (protonen, neutronen) en elektronen. Met de komst van kwantumfysica is duidelijk geworden dat atomen bestaan uit zowel deeltjes (0,00000..1%) als golven (99,99999..%). Deze golven zijn in beweging, en alles dat in beweging is, is energie. Grootheden zoals energie komen niet in willekeurige hoeveelheden voor, maar in discrete pakketjes, ‘kwanta’. Vandaar ook de naam kwantumfysica.

In de kern zijn wij ook opgebouwd uit kwanta. Ik zal niet te ver teruggaan, maar atomen vormen moleculen. Moleculen leiden tot cellen, die op hun beurt weer leiden tot weefsel en weefsel is er nodig voor je organen en tot slot komt o.a. je zenuwstelsel.

Energetisch werken:

Als energetisch therapeut ga ik er dus van uit dat we net zoals de bloedsomloop, het lymfesysteem, de organen, etc. een systeem in ons lichaam hebben wat energie door het hele lichaam transporteert. In de basis hebben we allemaal genoeg energie om door de dag heen te komen. Op het moment dat er spanning op dit systeem komt te staan zal de energie door die spanning minder goed kunnen stromen.

Die spanning kan veroorzaakt worden door meerdere factoren bijvoorbeeld: vastgeroeste patronen, emoties, gedachten, stress, trauma’s, opvoeding, etc. Wanneer dit een tijd lang aanhoudt, gaat er zoveel spanning op het lichaam staan dat de energie niet meer toereikend is. Dit is dan ook het ontstaan van de klachten die we in ons lichaam ervaren.

Als energetisch therapeut kan ik invloed uitoefenen op de energie die door het lichaam heen stroomt. Zie jou lichaam als een grote accu. Wanneer deze accu niet voldoende energie kan leveren dan moet hij via een externe factor weer opgeladen of gerepareerd worden. Dit opladen/repareren van de accu is wat ik als energetisch therapeut doe. Zie de behandeling van mij als de startkabels die ervoor zorgen dat de accu weer zijn werk kan doen.

Meer weten?

Dat ik invloed uit kan oefenen op deze energie klinkt misschien wat vaag. Dit komt doordat wij voornamelijk naar de westerse manier van zorg verlenen kijken. Wanneer je naar Azië gaat kijken dan wordt energetisch werken als normaal en erg belangrijk gezien.

Mocht je dit nu lezen en ervaar jij klachten die de reguliere zorg in Nederland niet verholpen krijgt, dan is het waarschijnlijk wel de moeite waard om met mij rond de tafel te gaan zitten en te kijken wat deze “alternatieve” geneeskunde jou te bieden heeft. Dit gesprek is natuurlijk gratis en geheel vrijblijvend.

In deze categorie van mijn Mini-Wiki probeer ik steeds meer informatie te gaan verschaffen over energetische therapie en wat je hier allemaal mee kunt.

Mocht je vragen hebben wacht dan niet te lang en neem geheel vrijblijvend contact met mij op zodat ik je zorgvuldig meer uitleg hierover kan bieden.

Artikelen over Wat houd energetisch therapie/werken in?

Energetische Healing: Het Herstellen van Balans en Welzijn

In een wereld waarin holistische benaderingen van gezondheid en welzijn steeds populairder worden. Komt energetische healing naar voren als een opmerkelijke discipline. Deze vorm van therapie is gebaseerd op het principe dat energie een cruciale rol speelt in onze...

Energie Genezing: Het Verdiepen van het Genezingsproces

In een wereld waarin alternatieve benaderingen van gezondheid en welzijn steeds populairder worden, is energie genezing een fascinerend gebied dat de aandacht trekt van mensen die op zoek zijn naar holistische manieren om hun gezondheid te verbeteren. Deze methode is...

Het Belang van Energetische Balans: Harmonie voor Lichaam en Geest

In onze hectische wereld, waarin we voortdurend worden blootgesteld aan fysieke en emotionele uitdagingen. Daardoor is het behouden van een staat van energetische balans van vitaal belang voor ons welzijn. Energetische balans, ook wel bekend als het in evenwicht...

De Kern van Energetische Geneeskunde: Genezing via Levenskracht

In de evolutie van de geneeskunde is er een toenemend besef van het belang van energie in het behoud van gezondheid en welzijn. Energetische geneeskunde, een opkomende discipline, richt zich specifiek op het begrijpen en in evenwicht brengen van de levensenergie die...

De Rol van Energiecentra in je Lichaam

Stel je voor dat je lichaam een complex energiesysteem heeft dat de sleutel is tot je fysieke, emotionele en spirituele welzijn. Dit energiesysteem bestaat uit verschillende energiecentra die langs je wervelkolom zijn verspreid. Deze centra vormen de kern van veel...

De Kracht van Zelfgenezing: Ontdek je Innerlijke Genezer

In onze zoektocht naar welzijn en genezing kijken we vaak naar externe bronnen, zoals medische professionals en therapeuten. Maar wat als ik je vertelde dat er een opmerkelijke bron van genezing diep binnenin ons ligt? Dat is het intrigerende concept van zelfgenezing,...