Wanneer ik nieuwe mensen leer kennen is altijd een van de eerste vragen: Wat doe je voor werk? Wanneer ik dan als antwoord geef dat ik een eigen praktijk heb en energetisch therapeut ben dan word ik regelmatig vragend aangekeken. In de westerse wereld is dit namelijk erg onbekend. Vandaar dat ik wat meer informatie wil verschaffen over wat energetisch werken inhoudt en hoe ik te werk ga.

Alles is energie:

Alle materie die wij waarnemen, is opgebouwd uit atomen. Een atoom is het allerkleinste onderdeel dat nog steeds alle eigenschappen van dat element bezit.

Een atoom is opgebouwd uit subatomaire deeltjes, namelijk de nucleus (protonen, neutronen) en elektronen. Met de komst van kwantumfysica is duidelijk geworden dat atomen bestaan uit zowel deeltjes (0,00000..1%) als golven (99,99999..%). Deze golven zijn in beweging, en alles dat in beweging is, is energie. Grootheden zoals energie komen niet in willekeurige hoeveelheden voor, maar in discrete pakketjes, ‘kwanta’. Vandaar ook de naam kwantumfysica.

In de kern zijn wij ook opgebouwd uit kwanta. Ik zal niet te ver teruggaan, maar atomen vormen moleculen. Moleculen leiden tot cellen, die op hun beurt weer leiden tot weefsel en weefsel is er nodig voor je organen en tot slot komt o.a. je zenuwstelsel.

Energetisch werken:

Als energetisch therapeut ga ik er dus van uit dat we net zoals de bloedsomloop, het lymfesysteem, de organen, etc. een systeem in ons lichaam hebben wat energie door het hele lichaam transporteert. In de basis hebben we allemaal genoeg energie om door de dag heen te komen. Op het moment dat er spanning op dit systeem komt te staan zal de energie door die spanning minder goed kunnen stromen.

Die spanning kan veroorzaakt worden door meerdere factoren bijvoorbeeld: vastgeroeste patronen, emoties, gedachten, stress, trauma’s, opvoeding, etc. Wanneer dit een tijd lang aanhoudt, gaat er zoveel spanning op het lichaam staan dat de energie niet meer toereikend is. Dit is dan ook het ontstaan van de klachten die we in ons lichaam ervaren.

Als energetisch therapeut kan ik invloed uitoefenen op de energie die door het lichaam heen stroomt. Zie jou lichaam als een grote accu. Wanneer deze accu niet voldoende energie kan leveren dan moet hij via een externe factor weer opgeladen of gerepareerd worden. Dit opladen/repareren van de accu is wat ik als energetisch therapeut doe. Zie de behandeling van mij als de startkabels die ervoor zorgen dat de accu weer zijn werk kan doen.

Meer weten?

Dat ik invloed uit kan oefenen op deze energie klinkt misschien wat vaag. Dit komt doordat wij voornamelijk naar de westerse manier van zorg verlenen kijken. Wanneer je naar Azië gaat kijken dan wordt energetisch werken als normaal en erg belangrijk gezien.

Mocht je dit nu lezen en ervaar jij klachten die de reguliere zorg in Nederland niet verholpen krijgt, dan is het waarschijnlijk wel de moeite waard om met mij rond de tafel te gaan zitten en te kijken wat deze “alternatieve” geneeskunde jou te bieden heeft. Dit gesprek is natuurlijk gratis en geheel vrijblijvend.

In deze categorie van mijn Mini-Wiki probeer ik steeds meer informatie te gaan verschaffen over energetische therapie en wat je hier allemaal mee kunt.

Mocht je vragen hebben wacht dan niet te lang en neem geheel vrijblijvend contact met mij op zodat ik je zorgvuldig meer uitleg hierover kan bieden.