Home » Blog » Tips voor een betere Lifestyle » Hoe ontstaan klachten?
Lichaam Balans Therapie Blokkade

Hoe ontstaan klachten?

door | 9 nov, 2020 | Tips voor een betere Lifestyle

Heb je last van stress? Krijg je de energie niet bij elkaar geraapt om te doen wat je graag wilt doen? Sta je zo onder spanning dat dit je gezondheid aantast? Is het plezier van het leven en het gevoel weg? Is je hoofd zo vol dat je niet kunt stoppen met denken? De vraag die je jezelf al gauw stelt is: Hoe ontstaan deze klachten?

Misschien ben je dan uit balans.

Uit balans? Hoogstwaarschijnlijk heb je je niet altijd zo gevoeld. In het begin had je last van een pijntje hier of daar, maar naar mate dat de tijd verstreek werden de pijntjes of klachten steeds erger. Hoe kan dat nou, ik doe al jaren hetzelfde? Daar moet ik nu toch wel aan gewend zijn?

Dat hoeft echter niet zo te zijn. We leven tegenwoordig in een kennismaatschappij. Hierdoor worden overspoeld met informatie via verschillende media zoals televisie, internet en radio. We handelen voor het grootste gedeelte vanuit ons denken. Doordat we zoveel denken, schakelen we steeds meer ons gevoel uit. Dit zorg ervoor dat we uit balans raken. Hoe meer we uit balans raken hoe meer klachten er ontstaan.

Jijzelf komt op de eerste plaats. Dit is iets wat veel mensen vergeten. We blijven doorgaan zelfs wanneer het lichaam aangeeft dat we over onze grenzen heen gaan. Het lichaam geeft dit aan via waarschuwingen. Deze waarschuwingen zijn lichte lichamelijke of psychische klachten. Wanneer we naar het lichaam luisteren en hier naar handelen dan zullen deze klachten ook weg gaan. Wanneer we dit niet doen zullen de klachten erger worden en de disbalans in het lichaam groter. Het is daarom belangrijk dat we goed naar ons eigen lichaam blijven luisteren.

Gezonder leven

Als energetisch therapeut vind ik het heel belangrijk dat iedereen de handvaten krijgt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Bij een gezonde leefstijl komt meer kijken dan alleen gezonde voeding en sporten, dit is natuurlijk wel belangrijk maar er kom nog meer bij kijken. Rust, genoeg ontspanning, af en toe nergens aan denken en een goede nachtrust zijn zeer belangrijke aspecten bij een gezonde leefstijl.

Op het moment dat je niet goed kunt ontspannen, veel stress ervaart, constant aan het malen of piekeren bent en/of je nachtrust is niet goed, dan wordt het lastig om een gezonde leefstijl vast te houden. Wellicht is een energetische behandeling dan voor jou een mogelijkheid om weer in balans te komen.

Hoe ontstaan klachten?

Alles wat we doen bestaat uit energie. Deze energie wordt in banen door het lichaam getransporteerd. Die banen worden ook de meridianen genoemd. Op deze banen liggen punten die op slot kunnen gaan wanneer we ons lichaam verkeerd gebruiken. Dit is het alarmsysteem van ons lichaam. Je kunt dit bijvoorbeeld vergelijken met een dam die het water tegen houdt. Wanneer we langdurig negatieve emoties en/of stress ervaren kan het zo zijn dat deze punten gesloten blijven. De spanning en energie kan dan niet weg vloeien en begint op het lichaam te duwen. Dit uit zich dan in psychische, emotionele of fysieke klachten.

Wat is een energetische behandeling?

Een energetische behandeling is een behandeling die ervoor zorgt dat het lichaam en energievoorraad weer in balans komen. Zie het als een grote beurt voor de auto. Door de juiste punten in het lichaam open te zetten activeer je het zelfhelende vermogen van het lichaam. De methode die ik hiervoor gebruik heet Jin Shin Jyutsu. Dit is een zachtaardige methode waarbij doormiddel van handopleggingen de energiebanen uitgebalanceerd worden. Je kunt het vergelijken met accupunctuur maar dan zonder naalden. Jin Shin Jyutsu is een Japanse wijsheid die gezondheid, balans en harmonie bevorderen. Jin Shin Jyutsu kan op veel vlakke worden in gezet en de voornaamste behandeleffecten zijn:

– Meer ontspannen voelen
– Minder piekeren, een opgeruimd gevoel
– Meer focus, een betere concentratie
– Oplossen van langdurige/chronische vermoeidheid
– Minder hoofdpijn
– Betere spijsvertering, een betere nachtrust
– Verdwijnen van lusteloosheid en neerslachtigheid
– Afname van klachten in nek, schouder, armen
– Terugdringen chronisch energietekort
– Herwinnen van zelfvertrouwen

Meer weten? Meld je dan aan voor een vrijblijvend intakegesprek zodat we samen kunnen kijken wat op dit moment de oorzaak van de klachten is en hoe we dit het beste aan kunnen pakken. Aanmelden doe je door hier op afspraak maken te klikken. Ik zal dan zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

Meer informatie over de therapievorm Jin Shin Jyutsu die ik als basis van mijn behandelen in mijn praktijk toepas?  Klik dan hier!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin