Mijn weg tot Energetisch Therapeut

Mijn verhaal

Sinds 1 juli 2018  mag ik mezelf energetisch therapeut noemen. Op deze dag ben ik in Panheel bij instituut E.E.N. afgestudeerd tot Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig therapeut en sinds die tijd ben ik bezig geweest met het opbouwen van mijn eigen energetische praktijk.

Het begin:

Maar welke reis heb ik gemaakt om hier te komen? Dit verhaal begint na mijn afstuderen van de middelbare school. Ik slaagde met de hakken over de sloot voor HAVO en besloot toen om fysiotherapie te gaan studeren.

Na een half jaar kwam ik er achter dat ik deze studie niet zou gaan halen aangezien ik geen theoretische leerling ben, en deze studie juist erg veel theorie bevatte. Na wat voor mij voelde als een mislukking wist ik niet meer wat ik met mezelf aan moest. Ik zat in de knoop en ik zat niet lekker in mijn vel. Ik was boos en voelde me agressief. Iedere dag had ik ruzie met mijn ouders om de kleinste dingen. Het liep helemaal uit de hand en het kon zo niet meer verder.

Mijn dieptepunt:

Door aanraden van mijn vader ben ik toen bij Leon Bemelmans terecht gekomen. Leon behandelt mensen met behulp van een energetische kunst genaamd Jin Shin Jyutsu. Door deze behandelingen ontstond er een rust in mij, waardoor ik weer gebalanceerde keuzes kon maken (deze energetische therapie is nu mijn basis van behandelen).

Twee jaar na deze gebeurtenis stopte ik met alweer mijn derde studie, International business en ICT waren toch ook niet de juiste studies voor mij. Door deze gebeurtenis was ik weer de weg kwijt. Aangezien Leon mij de vorige keer goed geholpen had leek het mij verstandig om nog eens terug te gaan voor een paar behandelingen. Leon vroeg aan mij of deze vorm van energetisch behandelen niet ook wat voor mij was. Toen ik die avond bij mezelf te rade ging kwam ik er achter dat ik mensen wilde helpen, en dan vooral op de manier zoals Leon mij geholpen had.

Diezelfde week heb ik mij ingeschreven voor de opleiding tot eclectisch energetisch therapeut (E.E.N.-Therapeut).

Ruben Oosterbosch Energetische Therapie
Volg mij op Social Media:
Gezonde-Leefstijl

E.E.N. Therapie

E.E.N. staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. Deze registopleiding is mijn basis studie die ik ieder jaar uitbreid.

Gezonde Lifestyle

Jin Shin Jyutsu

Jin shin Jyutsu is een japanse behandelkunst. Deze kunst heeft mij geholpen om van mijn klachten af te komen en is de basis van mijn behandelen.

Bewuste Leefstijl

Holistic Pulsing

Een aanvullende therapie vorm. Die ik gebruik voor cliënten die heel erg op spanning staan en niet meer weten hoe dat ze moeten ontspannen.

Bewuste Lifestyle

E.S.B.

E.S.B. staat voor energetische structurele balans. Met deze therapievorm kun je de compensatie houding van het lichaam behandelen.

Ha Ruben,

de balans komt steeds meer en beter in zicht! Dankje voor je rustige, professionele en opgewekte manier van werken/behandelen. Door jou heb ik er voor gekozen om zelf ook een cursus Jin Shin Jyutsu te gaan doen.

Naam:

Mevr. van de Klink

Hallo Ruben,

Bedankt voor de behandeling die je me hebt gegeven. Ik ervaar steeds meer rust in mijn hoofd en lichaam. De huiswerkopdrachten die je me geven hebt zijn net het steuntje wat ik nodig heb om het dagelijkse leven te kunnen trotseren. 

Naam:

Dhr. Janssens

Mijn visie

Complementaire geneeskunde oftewel energetische therapie is in mijn ogen een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Deze aanvulling kijkt dieper naar de klacht dan alleen het pijntje of de misselijkheid die op dat moment aanwezig is. Wanneer we naar de klachten van de mensen kijken, dan kijken we eigenlijk naar het totaalbeeld van de mens. Doordat we ook de emotionele en geestelijke aspecten van een klacht erbij pakken tijdens een behandeling wordt het welbevinden van de persoon op meerdere vlakken verbeterd.

Mijn ervaring:

Wanneer ik een cliënt behandel, dan behandel ik vanuit liefde en compassie voor de cliënt die lijdt op lichamelijk of geestelijk vlak. Het behandelen van cliënten voelt voor mij als een roeping. Wanneer ik zie hoe mensen opknappen en reageren op de behandelingen dan geeft dit mij zoveel energie en blijdschap. Dat is de reden waarom ik mensen ben gaan helpen. Vanuit mijn eigen ervaring ben ik er achter gekomen wat complementaire geneeskunde voor iemand kan betekenen.

Tijdens de behandeling:

Door een goede intake te houden en goed met de cliënten te blijven praten komen vaak patronen en inzichten naar boven die verwerkt of losgelaten moeten worden. Wanneer dan ook nog eens het zelf helende vermogen van het lichaam geactiveerd wordt, reageren de meeste cliënten erg goed op de behandelingen. Wanneer aan de binnenkant opgeruimd wordt kan dit leiden tot nieuwe inzichten en verbanden. Ik werk met de EEN-therapie en Jin Shin Jyutsu. Beide vormen van behandelen richten zich op de chakra’s, meridianen en blokkades in het lichaam. Wanneer er een balans ontstaat zal dit diep doorwerken op lichaam, ziel en geest.

Door middel van een goede uitgebreide anamnese (het intakegesprek), het voelen en uittesten via de polsen en mijn kennis en intuïtie, kom ik bijna altijd tot de juiste hulpvraag. Wanneer deze bekend is kun je overgaan tot het behandelen van het probleem.

Energetische Behandelaar

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Klik dan hieronder op de knop!