Jouw Lichaam en Energie weer onder controle krijgen?

Ik als energetisch therapeut help jou daarbij!

Ervaar jij in of doorslaap problemen?

Sta je ’s morgens moe op omdat je telkens slecht slaapt?

Ben jij constant aan het malen en piekeren?

Staat je hoofd nooit stil?

Loop jij over in je emoties?

Hoeft er maar iets te gebeuren en jij wordt emotioneel?

Ervaar jij klachten die maar niet weg gaan?

Staat je lichaam constant op spanning en ervaar je veel stress?

Ervaar jij chronische vermoeidheid / Burn-Out?

Heb je geen energie om de dag door te komen?

Energetische Behandeling
Energetische therapie

Ervaar weer rust in je leven, leer ontspannen en verbeter je levenskwaliteit.

Mijn eigen ervaring met energetische therapie begint 9 jaar geleden. Ik was constant boos, voelde me onrustig vanbinnen en sliep hierdoor slecht. Dit had natuurlijk weer invloed op mijn energievoorraad en deze cirkel herhaalde zich telkens (meer hierover onder het kopje “Over Ruben”).

Door mijn gedrag werd de draagkracht van mijn omgeving steeds kleiner. De relatie met mijn ouders was niet bepaald prettig. Tot er een dag kwam dat mijn vader zei: “je gaat hier wat mee doen of we zetten je het huis uit, want zo kan het niet verder”.

Hij stuurde me door naar een energetisch therapeut die mij hielp met de balans terug te vinden in mijn lichaam. Hierdoor kan ik nu beter met mijn emoties omgaan, is mijn hoofd rustiger en word ik iedere dag fit wakker. Ook heb ik meer controle gekregen over mijn leven en mijn levenskwaliteit is enorm verbeterd.

Mijn missie is: Om jou bewust te leren luisteren naar je lichaam. Wanneer je weet wat er in je lichaam speelt, pas dan kun je hier invloed op uit gaan oefenen. Bewustwording is 80% van de verandering!

 Van Cliënt tot Therapeut.

Zoals ik hierboven al benoemde. Ik ben zelf als cliënt in de energetische wereld terecht gekomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik heel goed weet en ervaren heb wat de behandelingen die ik geef met een mens kunnen doen. (Meer hierover onder het kopje “Over Ruben”.

Het gevoel wat ik bij de behandelingen kreeg was een diepe ontspanning. Na enkele behandelingen werd mijn hoofd steeds rustiger en sliep ik beter. Een tijd nadat ik zelf de positieve ervaringen van energetische therapie heb mogen ervaren, ben ik me hierin gaan verdiepen. 

Ik heb een opleiding tot energetisch therapeut gevolgd en ieder jaar mag ik weer bijscholen om aan de criteria van mijn beroepsvereniging te voldoen. Daarbij behandel ik iedere week mijn cliënten. Dit zorgt ervoor dat ik mijn stof beheers, uitbreid en herhaal. Zo leer ik van mijn cliënten elke dag iets bij, waardoor ik elke dag weer een beetje beter word als therapeut.

Energetische Geneeswijze

Door je levenskwaliteit te verbeteren, kun jij ook weer positief en energiek door het leven wandelen.

Z

Verbeterde Nachtrust!

Boost je energievoorraad. De basis van een gezonde energievoorraad is kwalitatieve goede slaap.

Z

Ervaar ruimte en rust in je hoofd!

Leer je eigen hoofd stil/uit zetten. Ik ondersteun je hierin maar jij bent de kracht en zorgt voor de verandering.

Z

Minder Stress & Spanning!

Door middel van de ruimte en rust die jezelf creëert ontspant het lichaam en ervaar je minder stress en spanning op je lichaam.

Ruben is een deskundige therapeut met een luisterend oor waardoor hij precies zijn vinger op de juiste plek kan leggen!

Hij heeft mij enorm geholpen met mijn migraine klachten en het vinden van meer energiebalans in mijn hoofd en lijf. Maar… ga het vooral zelf ervaren ik weet zeker dat je er baat bij hebt!!

Naam:

Mevr. Reijnen

Energetische therapie was nieuw voor mij, maar ik kan het iedereen van harte aan bevelen.

Ruben heeft mij enorm geholpen met de klachten die ik had. De behandelingen geven mij meer rust, ruimte en zorgen ervoor dat ik mijn stabiliteit weer terug vind.

Zelfs vanuit Amsterdam rij ik naar Horn voor een behandeling bij Ruben.

Naam:

Mevr. Lammers

In het begin was ik sceptisch over de behandeling. Maar na een aantal behandelingen en het persoonlijke en deskundige advies van Ruben was er al snel positief resultaat geboekt!

Niet alleen de behandeling zelf, maar ook de vriendelijkheid, persoonlijke insteek en de nieuwe inzichten en oefeningen die je worden meegegeven helpen je al snel in de goede richting.

Absoluut het proberen waard!

Naam:

Dhr. Wetjens

Geen abra-kadabra maar een duidelijk en logisch verhaal.

Ik houd zelf heel erg van duidelijkheid. Dit wil ik dan natuurlijk ook overbrengen aan mijn klanten. Mijn voorkeur heeft dan ook, als eerste stap het intakegesprek. Hierin stel ik mezelf voor, leg ik zo duidelijk mogelijk uit wat ik doe, hoe dat ik dit doe, hoe ik tegen het lichaam aankijk, vraag ik natuurlijk jou klachten uit en beantwoord ik mogelijke vragen die je nog hebt. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart en zonder twijfel met de behandelingen kunt beginnen.

Benieuwd of nieuwsgierig naar wat energetische therapie voor jou of je klachten kan betekenen?

Klik dan hieronder op de knop en maak snel een afspraak, dan neem ik zo snel mogelijk contact met jou op!

Veelgestelde vragen

Wat kan een energetisch therapeut behandelen?

Er wordt gezegd dat eigenlijk alle klachten in het lichaam behandeld kunnen worden, zowel lichamelijk als psychisch. Dit komt omdat lichaam en geest als een geheel gezien wordt. Wanneer er blokkades in de energiestroom ontstaan kan dit zich uiten in lichamelijke of psychische klachten. Op het moment dat je energetisch behandeld wordt ontstaat er een proces in het lichaam dat tot heling leidt.

Hoeveel behandelingen en welk soort behandeling er nodig is heeft te maken met de desbetreffende klacht. Hoe erg de klacht is, hoe lang iemand de klacht al heeft en hoe goed iemand reageert op deze energetische benadering zijn allemaal factoren die hierbij meespelen. Bij ernstige en chronische klachten zijn er vaak meer behandelingen nodig voordat de eerste effecten ervaren worden.

Hoe functioneren de energiebanen in het lichaam?

De banen waarin de energie door het lichaam stroomt worden meridianen genoemd. Deze energiebanen kunnen op bepaalde specifieke plaatsen in het lichaam verstopt raken. De oorzaken voor het verstoppen van deze banen zijn vaak negatieve emoties, zoals angst, woede, verdriet, zorgen of stress.

De plaatsen waar de meridianen verstopt kunnen raken noemen we de energiesloten. Volgens de energetische behandelwijze Jin Shin Jyutsu hebben we in het lichaam links en rechts 26 energiesloten.

Op het moment dat een energieslot verstopt raakt ziet het lichaam dit als een waarschuwing en op deze plaatsen hoopt zich dan de energie op. Deze waarschuwing merken we dan als spanning of pijn. Als we niks met deze waarschuwingen doen kan zich dit op verschillende manieren gaan uiten. We hebben meer last van fysieke klachten en organen kunnen minder goed functioneren. Hierdoor is op andere plaatsen in het lichaam een tekort aan energie, wat zich dan weer uit als moeheid of koude handen en voeten.

Wat is energetische therapie?

Het woord energetisch zegt al veel over de therapie. Bij een energetische behandeling wordt de energie in het lichaam in balans gebracht. Dit wordt gedaan door de handen op weloverwogen plaatsen op je lichaam te leggen.

Energetische therapie is een natuurlijke behandelwijze waarbij geen medicijnen gebruikt worden. Het zelfhelende mechanisme van het lichaam wordt geactiveerd, hierdoor worden blokkades opgeheven en kan de energie beter door je lichaam stromen.

Hoe werkt energetische therapie?

Zoals we allemaal weten is energie overal om ons heen. Er bestaan verschillende soorten energie, een soort hiervan is lichaamsenergie. Lichaamsenergie kun je zien als de accu van het lichaam. Deze accu voorziet het hele lichaam en de processen in het lichaam van energie.

Wanneer we hevige emoties, stress of schokkende gebeurtenissen ervaren dan geeft het lichaam stresshormonen af. Het lichaam heeft deze stresshormonen in kleine hoeveelheden nodig om goed te kunnen functioneren, maar op het moment dat deze stress hormonen chronisch worden afgeven door het lichaam, kunnen de banen waarin de energie zich in het lichaam verplaats geblokkeerd worden. Hierdoor kunnen lichamelijke en psychische klachten ontstaan.

Wordt iedereen beter?

Ik vind het geweldig om mensen te behandelen en te zien dat de meesten er baat bij hebben. Helaas is energetische therapie niet allesomvattend en kan niet iedereen volledig genezen worden. Er zijn soms klachten waarbij de pijn wel verzacht wordt maar niet volledig genezen. Zoals eerder gezegd heeft het ook te maken met hoe goed iemand op de benadering reageert.

Het komt ook soms voor dat er na vijf behandelingen geen lichamelijk resultaat geboekt is, dan wordt er in wederzijds overleg vaak gestopt met de behandeling. Men heeft dan meestal wel meer inzicht gekregen in waarom de klachten aanwezig zijn, hierdoor kunnen ze het probleem dan zelf aanpakken.

Wat kunt u zelf van een behandeling voelen?

De meeste mensen die energetisch behandeld worden ervaren de behandeling als aangenaam, rustgevend of prettig. Hetgeen iemand tijdens een energetische behandeling ervaart is heel persoonlijk. Sommige mensen ervaren een tinteling die door het lichaam trekt, anderen voelen een plaatselijke warmte en weer anderen voelen zich boos, verdrietig, moe of duizelig.

Er zijn ook mensen die tijdens de behandeling niets ervaren, maar ook bij deze mensen wordt er iets in beweging gezet. De reactie die het lichaam geeft wordt dan later pas opgemerkt. Bij iedereen die behandeld is wordt een proces geactiveerd in het lichaam, dit kan zich mogelijk ook uiten tot een tijdelijke verergering van de klachten, omdat het lichaam reageert op de behandeling.

Is er sprake van een placebo-effect bij patiënten of werkt het echt?

Energetische therapie bestaat al veel langer dan de reguliere geneeswijze. Al heel lang ervaren mensen de effecten van deze behandeling. Als er geen effecten zouden zijn was deze manier van behandelen al lang uitgestorven. Deze wijsheid omvat de middelen die we nodig hebben om ons leven tot een gezonde ervaring te maken. Energetische therapie werkt omdat het zelf genezende proces in het lichaam geactiveerd wordt.

Tijdens het genezen van het lichaam spelen de gedachten die iemand heeft ook een grote rol. Wanneer we negatief denken zullen deze gedachten ook tot uiting komen in het fysieke lichaam. Kijk maar bijvoorbeeld naar mensen in het ziekenhuis, de patiënten die positief zijn knappen sneller op van klachten dan de patiënten die de moed al opgegeven hebben.

Het is ook zo dat dieren en planten positief op energetische therapie reageren. Dieren hebben een ander bewustzijn en planten zover bekend hebben geen bewustzijn. Toch reageren ze positief op energetische therapie. Van inbeelding kan dan geen sprake zijn.

Zelf kom ik alweer een paar jaar bij Ruben. Zijn aanpak is warm en vriendelijk. Het regelmatig ‘opschonen’ van mijn energiebanen is voor mij inmiddels een vast onderdeel van een gezonde levensstijl. Ik voel me lichter en vrijer als ik bij Ruben naar buiten loop.

Tijdens de behandeling voeren we vaak leuke gesprekjes, waarin Ruben me ook een spiegel voorhoudt. Dit helpt om je, in de waan van alle dag, bewust te worden van zaken die vooral energie kosten. Even me-time en pas op de plaats.

De meest opzienbarende resultaten heeft Ruben geboekt bij onze dochter. Door een vervelend voorval en ingegeven door angst werd zij gedurende een aantal weken ’s nachts zo 3 tot 4 maal wakker voor een toiletbezoek. Na een eerste behandeling bij Ruben waren de nachten al heel wat rustiger en hoefde ze er nog maar 1 keer uit. Heel fijn voor haar en ook voor onze nachtrust

Naam:

Mevr. van Cortenraad

Hoe ben ik bij Ruben terecht gekomen:

De eerste keer dat ik van Ruben en zijn behandelingen hoorde, was bij TEN. Ik was flink bezig om mijn gezondheid te verbeteren en merkte dat ik ondanks veel te sporten niet helemaal in balans was en kwam. Op een gegeven moment heb ik na een intakegesprek met Ruben de knoop door gehakt en heb ik een behandeling gepland. Sindsdien kom ik om de aantal weken bij Ruben voor een energetische behandeling.

Als persoon ben ik positief ingesteld maar het leven heeft zo zijn beproevingen… Je vergeet te stoppen en adem te halen. Na verloop van tijd krijg je allerlei blokkades die je wel of niet direct merkt. Aan die blokkades heb ik heel hard gewerkt samen met Ruben. Door middel van behandelingen en adviezen zoals onder andere de ademhalingsoefeningen en de drukpunt behandelingen.

Wat doet een behandeling bij mij:

Bijvoorbeeld de laatste keer dat je me behandeld hebt, voelde ik een beklemmend gevoel bij mijn maag/hartstreek. Ik had een knoop in mijn maag en zo’n verstikkend gevoel van de stress. Tijdens deze behandeling begon letterlijk van alles te borrelen en los te komen. Na afloop voelde ik me een stuk rustiger, ontspannen en zelfs een beetje opgelucht. Ik merk duidelijk verschil tussen voor en na een behandeling. Het geeft rust, in lichaam en geest.

Ik raad iedereen energetische behandelingen aan. Ervaar zelf wat een energetische behandeling met je doet. Durf de stap te zetten, durf los te laten. Het is de moeite waard!

Naam:

Mevr. Caanen

Twijfel je nu nog of energetische therapie wel wat voor jou is?

Wellicht kan ik je uit de twijfel helpen in een kort verblijvend gesprek van een half uur.