Home » Blog » Informatie » Baby’s en energetische therapie
Energetische therapie en babys

Baby’s en energetische therapie

door | 18 jul, 2023 | Informatie

Beste lezers, ik heb een nieuwtje: ik word binnenkort papa. Inmiddels is mijn vriendin al een tijdje in verwachting en dit bracht mij op het idee om een blog te schrijven over de mogelijkheden van energetische therapie bij baby’s oftewel de naam van de blog: Baby’s en energetische therapie. Jullie weten inmiddels allemaal dat ik een energetisch therapeut ben en mijn cliënten met deze behandelmethodiek behandel. Normaal gesproken begin ik dan met een intakegesprek om te kijken waar de klachten vandaan komen en daar oefen ik een positieve invloed op uit.

Wist je dat baby’s met klachten ook behandelbaar zijn? Ze kunnen natuurlijk nog niet praten en vertellen waar ze last van hebben, maar dit wil niet zeggen dat je er dan niks mee kunt doen. Sterker nog, baby’s reageren veel sneller, sterker en beter op de behandelingen die ik toepas dan een gemiddeld volwassen persoon. Hoe dit komt ga ik verder in deze blog uitleggen.

Wat voor soort klachten hebben baby’s?

Een baby heeft niet dezelfde klachten als een volwassen persoon. Een baby heeft bijvoorbeeld geen spanningsklachten of burn-out. Dit zijn klachten die ontwikkeld worden wanneer we rationeel gaan nadenken. Een baby doet dit nog niet. Klachten die bij een baby vaak voorkomen zijn: slecht slapen, veel huilen (huilbaby’s) of last van de maag en darmen.

De oorzaken van deze klachten hebben vaak met de geboorte te maken. Dit komt door de landing van de energie. Wanneer we geboren worden daalt de energie mee het lichaam in en koppel je jezelf los van de moeder. Wanneer de geboorte dan te snel of te langzaam is kan dit ervoor zorgen dat er onbalans in de energie en het lichaam van de baby ontstaat. Ook een keizersnede kan hier invloed op hebben aangezien dit geen “natuurlijke” bevalling is.

Baby’s zijn gevoeliger voor hun omgeving

Ook kan het zijn dat de baby onrust in zijn of haar omgeving ervaart. Een baby krijgt meer mee dan de meeste mensen denken. Een baby kan nog niet praten of rationeel denken, maar een baby voelt en heeft wel al bepaalde instincten waar ze gebruik van maken. Ook heeft een baby al een hele sterke band met de moeder ontwikkelt. Dit komt omdat de moeder het kind ongeveer 9 maanden in de buik gedragen heeft en veel energie ingeleverd heeft om de baby te laten groeien.

Vaak zie je dat de klachten die door de baby worden geuit een onrust of spanning is die de moeder ervaart en niet naar handelt. Een baby voelt dit aan en gaat zich aanpassen aan de situatie, zodat de moeder ontzorgd wordt of juist aan de bel gaat trekken.

Wanneer ik een baby behandel ervaren we al snel waar het probleem vandaan komt. Heeft de baby een onbalans in zijn energie dan zal hij/zij daar binnen 2 á 3 behandelingen op reageren en hoogstwaarschijnlijk van af zijn. Blijft de klacht aanhouden dan is het geen probleem van het kind zelf maar negen van de tien keer een probleem of klacht bij de moeder.

Moeders hebben de sterkste relatie met hun baby

Ga je dan de moeder stapsgewijs behandelen dan zie je dat het kind ook weer rustiger wordt en dat de klachten waarmee het kind speelde verdwijnen. Veel mensen vinden dit een raar concept. We staan toch volledig los van elkaar? Gelukkig is dit niet zo. Iedereen heeft een systeem van energie in en rondom het lichaam. Met deze energie komt ook informatie binnen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dit: je komt een ruimte binnen en je weet precies hoe de vlag erbij hangt. Hoe kan dit? Je hebt nog met niemand gesproken en toch weet je dit instinctief. Dit is het principe wat ik bedoel: communicatie vanuit je energie.

Baby’s staan nog volledig in hun gevoel waardoor ze veel beter aanvoelen wat er in de omgeving speelt. Ervaar je dus dat je kind onrustig is, ga dan eens bij jezelf te rade om te zien of je daar iets kunt veranderen.

Baby’s en energetische therapie

Blijft je kind onrustig en weet je niet meer wat je kunt doen om hem of haar te ontzorgen? Neem dan eens contact met mij op zodat we samen kunnen kijken of ik als energetisch therapeut kan ondersteunen in het klachtenbeeld.

Gerelateerde artikelen

Hormonale Disbalans

Hormonale Disbalans

In deze blog vertel ik wat hormonale disbalans is, welke klachten dit veroorzaakt en wie hier het vaakst last van heeft. Ook vertel ik in welk stadium van het leven deze klachten zich het vaakst voordoen en wat je hier eventueel aan kunt doen. Meer weten? Lees gauw verder!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin