Home » Blog » Zelfhulp-Oefening » Zelfhulp-Oefening: Ademhaling
Zelfhulp oefening ademhaling hoofd leeg maken

Zelfhulp-Oefening: Ademhaling

door | 1 jan, 2023 | Zelfhulp-Oefening

Zelfhulp oefening: Ademhalen – Hoofd leeg maken

Dit is één van de drie huiswerkopdrachten die ik iedere cliënt meegeef. Deze oefening helpt je om je hoofd rustig en leeg te maken. Ademhalen is de 1e mogelijkheid om je lichaam te ontspannen en zelf blokkades in de energiestroom op te heffen. Het enige wat je hoeft te doen, is diep uitademen en vervolgens heel natuurlijk opnieuw inademen. Elke keer als je uitademt, ontlaad je stress, fysieke spanning en angst. Dan laat je die letterlijk wegstromen en maak je jezelf leeg. Daardoor kun je steeds beter en dieper inademen en kun je de nieuwe levensenergie beter ontvangen. De levensenergie kan dan ook steeds vloeiender door je lichaam stromen.

Visualiseer elke keer als je uitademt, dat je energie aan de voorkant van je lichaam omlaag ‘valt’. En stel je voor, elke keer als je inademt, dat de energie vanaf je stuitje naar het puntje van je hoofd stroomt.

Oefening: 36 ademhalingen

Probeer iedere dag tenminste één keer (liefst vaker) heel bewust 36 keer adem te halen (vier sessies van 9 ademhalingen). Hiermee herstel je namelijk het evenwicht van ál je lichaamsfuncties. De oefening staat hier in stappen beschreven. Heel veel succes met ademen!

  1. Je sluit je ogen en gaat met je gedachten/gevoel naar je ademhaling.
  2. Dan begin je de ademhaling te tellen, 1x in en 1x uit is samen één ademhaling.
  3. Op het moment dat je afdwaalt met je gedachten en niet meer aan het tellen bent begin je opnieuw.
  4. Je blijft tellen tot dat je 4x tot negen bent gekomen of 1x tot 36.
Achtergrond informatie:

Er wordt wel eens gezegd we zijn wat we denken. Onze gedachten en het hoofd wat constant geactiveerd is heeft direct invloed op ons fysieke lichaam en onze gemoedstoestand. Volgens de energetische kunt Jin Shin Jyutsu trekt de levensenergie één keer door het lichaam in de tijd van 36 ademhalingen. Wanneer we 36 ademhalingen aan niks denken. Ontspannen we het hoofd en dat zorgt voor rust. Het hoofd is rustig en niet geactiveerd, waardoor het lichaam ook ontspant.

Ben je goed bezig geweest met de ademhalingsoefening, maar krijg je het hoofd nog niet rustig? Wellicht is energetische therapie dan de oplossing voor jou. Meer weten wat energetische therapie voor jou kan betekenen? Lees dan hier verder.

Wil je liever een persoonlijk vrijblijvend gesprek met mij? Zodat we samen kunnen kijken wat we aan deze chronische gedachtestroom kunnen doen? klik dan hier en maak snel een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin