Home » Blog » Informatie » Wat is energetisch behandelen? (uitgebreid)
Wat is energetische therapie?

Wat is energetisch behandelen? (uitgebreid)

door | 1 jun, 2021 | Informatie

Beste Lezers, in deze blog wil ik het uitgebreid gaan hebben over energetisch behandelen. Voor mij als energetisch therapeut is dit een heel normaal onderwerp. Helaas is het voor de meeste mensen erg onbekend. Iets wat anders is dan dat men gewend is, word vaak als vaag of zweverig weg geschreven. Daarom wil ik dit onderwerp nog eens bespreken en ga ik proberen duidelijkheid te scheppen over dit eigenlijk vrij logische onderwerp.

Hoe werkt energie?

We zullen beginnen bij het begin. Wanneer we iets willen doen, bijvoorbeeld een stap naar voren toe zetten, dan gaat er een reeks van handelingen achtereenvolgend gebeuren. Er gaat een signaal van de hersenen naar je benen en dan weer terug naar de hersenen. Vervolgens kun je het gewenste been naar voren toe zetten. Het signaal van de hersenen en terug, plus het bewegen van je been, kost het lichaam energie. Deze energie moet ergens vandaan komen. Het voedsel dat we eten word opgeslagen en wanneer je energie nodig hebt wordt deze reserve verbrand zodat de energie vrij komt.

Nadat de energie vrij is gekomen moet deze nog naar de gewenste plaats vervoerd worden. Of dit nou de hersenen zijn, of de spieren, maakt voor het lichaam niet zoveel uit. Dit komt doordat we allemaal een systeem in ons lichaam hebben wat deze energie in banen door het lichaam laat trekken. Dit is een systeem wat, net zoals de bloedsomloop, constant in beweging is. Mocht dit systeem wel stil te komen staan, dan gaat het lichaam in de problemen komen.

Dit netwerk van energiebanen bestaat uit:

-De centrale hoofdstroom
-Twee beheerders stromen (links & rechts)
-Twee bemiddelaars (diagonaal van links naar rechts & diagonaal van rechts naar links)
-12 orgaanstromen:(Long, Dikke darm, Maag, Milt, Hart, Dunne darm, Blaas, Nier, Middenrif, Navel, Galblaas en Lever)

Het netwerk van energie in ons lichaam:

De manier waarop we met ons lichaam omgaan heeft invloed op deze energiestroom. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld: stress, negatieve emoties, negatieve gedachten, invloed van gebeurtenissen uit het verleden etc. Wanneer teveel van deze factoren aanwezig zijn zal dit invloed uitoefenen op de doorstroming van energie in je lichaam. Wanneer deze energie stagneert ontstaan de fysieke, mentale en emotionele klachten.

Energetisch behandelen is niks meer dan een behandelvorm die direct invloed uit kan oefenen op het energienetwerk van het lichaam. Energetische therapie is een verzamelnaam van verschillende soorten therapie. Zoals bijvoorbeeld:

-Jin Shin Jyutsu
-Accupunctuur
-Voetreflexologie
-Reiki
-Homeopathie

Er zijn nog veel meer energetische therapieën. Hierboven heb ik maar een speldenknop aan behandelvormen benoemd. Aangezien dat geen enkele therapievorm 100% resultaat boekt zijn er in de loop van de jaren veel splitsingen geweest in behandelvormen. De basis van energie is in al deze therapievormen hetzelfde alleen de uitwerking is telkens net anders. Zie de basis energie als een stuk vlees en de therapievorm als het sausje wat er over heen gegooid wordt.

Is na het lezen van deze blog je interesse gewekt en wil je meer weten over energetische therapie of zit jij met klachten die maar niet over willen gaan meld je dan aan voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek kan ik meer uitleg over mijn behandelvorm en energetische therapie. Je kunt je aanmelden door op deze link te klikken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin