Chakra’s zijn energiecentra in ons lichaam die een belangrijke rol spelen in de balans van onze fysieke, mentale en spirituele gezondheid. Vaak horen we over de zeven basischakra’s die langs de wervelkolom lopen, maar er bestaat een veel groter en complexer chakrasysteem dan dat. In deze blog gaan we op ontdekkingsreis naar het uitgebreide chakrasysteem en hun betekenis van de chakra’s die buiten de zeven basischakra’s vallen en verkennen we hun betekenis en invloed op ons welzijn.

Achtste chakra – De Zielster

Het achtste chakra, ook wel bekend als de Zielster of Transpersoonlijk Chakra, bevindt zich boven het hoofd, buiten het fysieke lichaam. Dit chakra is verbonden met je hogere zelf en staat voor spirituele verbinding, transcendentie en een dieper begrip van het universum. Het kan dienen als een brug tussen je individuele bewustzijn en het kosmische bewustzijn.

De Zielsterchakra moedigt meditatie, contemplatie en spirituele groei aan. Wanneer dit chakra in balans is, voel je je verbonden met de kosmische krachten en heb je een dieper begrip van je eigen zielsdoel.

Negende chakra – Het Hogere Zelf

Het negende chakra, ook wel het Hogere Zelf Chakra genoemd, is een ander transcendent chakra dat zich boven het achtste chakra bevindt. Dit chakra vertegenwoordigt je hogere doelen en roeping in het leven. Het is verbonden met je spirituele gidsen en je vermogen om je levenspad te begrijpen en te volgen.

Wanneer het Hogere Zelf Chakra in balans is, voel je een diepe innerlijke leiding en verbinding met je levensdoel. Meditatie en zelfreflectie kunnen helpen om dit chakra te activeren en te versterken.

Tiende chakra – Het Universele Hart

Het Tiende chakra, ook wel bekend als het Universele Hart Chakra, bevindt zich boven het negende chakra. Dit chakra vertegenwoordigt onvoorwaardelijke liefde, compassie en verbondenheid met alle levende wezens. Het herinnert ons eraan dat we allemaal deel uitmaken van een groter geheel.

Het cultiveren van liefdevolle vriendelijkheid en mededogen kan helpen om het Universele Hart Chakra te openen en te versterken. Wanneer dit chakra in balans is, ervaren we diepe liefde voor anderen en voelen we ons verbonden met de wereld om ons heen.

Elfde chakra – De Stargate

Het Elfde chakra, ook wel de Stargate genoemd, bevindt zich boven het tiende chakra. Dit chakra staat voor multidimensionaliteit en onze vermogens om bewustzijn buiten de fysieke wereld te verkennen. Het opent de deur naar hogere dimensies en bewustzijnsstaten.

Meditatie, droomwerk en astrale projectie kunnen helpen om het Elfde chakra te activeren. Wanneer dit chakra in balans is, kunnen we toegang krijgen tot diepgaande spirituele inzichten en hogere bewustzijnsniveaus.

Handchakra’s en Voetchakra’s

Naast de bovengenoemde chakra’s bestaan er ook hand- en voetchakra’s. Deze chakra’s bevinden zich respectievelijk in de handpalmen van onze handen en de zolen van onze voeten. Ze spelen een unieke rol in onze spirituele en energetische connecties. Ook deze chakra’s vallen onder het uitgebreide chakrasysteem.

Handchakra’s:

De handchakra’s zijn geassocieerd met onze vermogens om energie te sturen, ontvangen en manipuleren. Ze zijn essentieel voor praktijken zoals reiki, waarbij genezers energie overdragen via hun handen naar de ontvanger. Deze chakra’s stellen ons in staat om helende energieën te kanaliseren en te richten, zowel voor zelfgenezing als voor anderen.

Wanneer de handchakra’s in balans zijn, ervaren mensen vaak een verhoogd gevoel van intuïtie en genezingsvermogen. Het ontwikkelen van deze chakra’s kan helpen om je spirituele en genezingsvaardigheden te verbeteren.

Voetchakra’s:

De voetchakra’s zijn verantwoordelijk voor onze verbinding met de aarde en het proces van gronden. Ze spelen een cruciale rol bij het afvoeren van negatieve energieën en het in balans brengen van ons energetische systeem.

Wanneer de voetchakra’s goed functioneren, voelen we ons meer geaard, kalm en in harmonie met de natuurlijke wereld. Ze helpen ons ook om overtollige energie af te voeren en te voorkomen dat we overweldigd raken door negatieve emoties.

Conclusie

Hoewel de zeven basischakra’s essentieel zijn voor ons welzijn, is het belangrijk te erkennen dat er een uitgebreide chakrasysteem is dat onze spirituele groei en bewustzijn op diepere niveaus kan ondersteunen. De achtste, negende, tiende, elfde, hand- en voetchakra’s bieden ons de mogelijkheid om onze spirituele en bewustzijnsreis verder te verkennen en te verdiepen. Het balanceren en activeren van deze chakra’s kan leiden tot een dieper begrip van onszelf, anderen en het universum om ons heen. Het is aan jou om deze mystieke wereld van chakra’s te verkennen en te ontdekken hoe ze je kunnen helpen op je spirituele pad.

Artikelen over Het uitgebreide chakrasysteem buiten de zeven basischakra’s

Het Elfde Chakra – De Stargate: De Poort naar Hogere Dimensies

Terwijl we dieper duiken in de fascinerende wereld van chakra’s en spirituele groei, stuiten we op een weinig bekend maar uiterst intrigerend chakra: het elfde chakra, ook wel bekend als de Stargate. Dit chakra vormt een mystieke poort naar hogere dimensies en...

De Handchakras: Kanalen van Helende Energie en Bewustzijn

Terwijl we ons verdiepen in het rijke en complexe chakrasysteem van ons lichaam. Dan stuiten we op een intrigerend aspect: de handchakras. Hoewel minder bekend dan de zeven basischakra’s. Toch spelen de handchakra’s een cruciale rol in het geleiden en...

De Voetchakras: Verbinding met Aarde en Energie

Terwijl we onze ontdekkingsreis voortzetten in de wereld van chakra’s en subtiele energiecentra, stuiten we op een fascinerend maar vaak over het hoofd gezien aspect: de voetchakras. Deze energiecentra bevinden zich in de zolen van onze voeten en spelen een...