Home » Blog » Tips voor een betere Lifestyle » Boost je immuunsysteem!
Informatie immuunsysteem boos extra tips

Boost je immuunsysteem!

door | 10 nov, 2020 | Tips voor een betere Lifestyle

Beste Lezers, In deze blog wil ik jullie wat tips geven over hoe je jouw immuunsysteem een boost kunt geven. Hoe je ervoor kunt zorgen dat het immuunsysteem zo optimaal mogelijk kan functioneren. Dit wilt niet zeggen dat je nooit meer ziek zult worden. De klachten die we ervaren zijn namelijk ook de alarmbellen van het lichaam. Deze alarmbellen vertellen ons dat er iets moet veranderen of dat er ergens in het lichaam spanning bestaat die aangepakt moet worden.

De mensen die mij kennen horen regelmatig van mij dat het heel belangrijk is dat er ruimte gecreëerd wordt in ons lichaam, hoofd en in onze emoties. De reden dat ik dit met enige regelmaat zeg is dat ik van mening ben dat wanneer ergens “teveel” gedachten, emoties of spanningen op het lichaam staan dit zal gaan leiden tot het ontstaan van klachten/ziektes.

Hoe ontstaan klachten:

Wat is hier dan de onderliggende gedachtegang van? Nou ik zie het zo. Alle dingen die teveel zijn en in constante mate aanwezig zijn zorgen voor spanning. Dit kan te veel stress zijn, overbelast zijn, te veel gedachten, te veel negatieve emoties, te veel slecht eten, te veel slechte lucht (toxische belasting) etc. Dit zorgt ervoor dat we altijd in een staat van alertheid staan. Deze staat wordt ook wel de zogenaamde fight/flight houding genoemd. Ons lichaam krijgt prikkels door en we moeten er zo snel mogelijk op kunnen reageren.

Deze zogenaamde fight/flight houding is een heel fijn mechanisme wanneer we ergens van schrikken of in een gevaarlijke situatie snel moeten handelen. Nu is het zo dat wanneer we teveel ergens van hebben (gedachten, emoties, stress etc.), dit systeem altijd ‘aan’ staat en ervoor zorgt dat we altijd snel kunnen reageren, ook al heeft dat in zo’n situaties weinig nut. Dit is ook wel een ‘naar buiten gerichte concentratie’ en zorgt voor een onrustige, hoge alertheid.

Deze hoge alertheid gaat samen met een stoot van adrenaline. Deze stoot van adrenaline zorgt er voor dat er het een en ander verandert in ons lichaam. Het hart gaat sneller kloppen, de bloeddruk stijgt, onze ademhaling wordt sneller en oppervlakkiger en de werking van ons immuunsysteem neemt af.

Invloed op ons immuunsysteem:

Dit laatste is heel belangrijk om te weten wanneer je je immuunsysteem wilt verbeteren/boosten. Zeker aangezien 95% van onze maatschappij/samenleving in een constante fight/flight houding staat. Hierdoor kan ons immuunsysteem dus niet optimaal kan functioneren. Vraag je zelf maar eens af wanneer jouw hoofd voor het laatst stil heeft gestaan? En dat hoofd is maar één factor van de constante spanning die we op ons lichaam meedragen.

Willen we ons immuunsysteem een boost geven dan zullen we er voor moeten zorgen dat we uit deze fight/flight houding stappen en in de rusthouding stappen. Nu is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan en zal dit niet meteen perfect gaan, maar wanneer je iets weet dan kun je er ook naar gaan handelen.

Hoe boost je het immuunsysteem:

-Maak iedere dag je hoofd leeg: lees mijn blog over de ademhalingsoefening. Hierin staat stap voor stap beschreven hoe dit jou kan helpen hierin je eerste stappen te zetten.

-Balanceer iedere dag je emoties uit. Het is goed mogelijk dat er dingen uit het verleden nog steeds mee spelen in het heden. Deze emoties zorgen ook voor stress/spanning op je lichaam. Hoe dit moet? Ook hierover heb ik een blog geschreven.

-Probeer op je voeding te letten. We houden allemaal wel eens van een vette hap maar probeer over het algemeen goede voeding binnen te krijgen. Goede eiwitten, vetten, groente en fruit zijn hierin van cruciaal belang.

-Probeer je stress te verminderen. Dit kun je doen door middel van meditatie. 10 min per dag is al genoeg. Lukt het je niet om 10min per dag te mediteren dan cijfer je jezelf eigenlijk weg en doe je jezelf tekort.

Mocht het met deze stappen nog niet lukken om zelf de spanning van het lichaam te krijgen, dan is het natuurlijk mogelijk om dat samen met mij te doen. De energetische therapieën die ik toepas zijn er allemaal op gericht om de balans in het lichaam te herstellen en het lichaam zoveel mogelijk terug te zetten in de ontspanning, aangezien het lichaam het beste kan herstellen wanneer het ontspannen is.

Mocht je vragen hebben dan mag natuurlijk altijd contact met mij opnemen zodat ik je verder kan helpen. Ik hoop dat deze blog ook weer informatief was en dat je plezier hebt gehad in het lezen ervan.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin