Home » Blog » Informatie » Vastgeroeste Patronen
Vast geroeste patronen

Vastgeroeste Patronen

door | 9 nov, 2020 | Informatie

Hoe doorbreek ik mijn vastgeroeste patronen?

Misschien heb je dit ooit wel eens meegemaakt. Je hebt behoefte aan:

-Het versterken van je gezondheid
-Je wilt van baan of van functie veranderen
-Je bent zoekende naar een liefdevolle partner.

Waarschijnlijk ben je hier al tijden mee bezig. Op de een of andere manier wilt het maar niet lukken om dit voor elkaar te krijgen. Het is goed mogelijk dat een vastgeroest gedachte/gedragspatroon je ervan weerhoudt om de behoefte die je hebt te behalen.

Eerst probeer je het in je eentje op te lossen. Je koopt een boek over het doorbreken van patronen in de hoop dat dit je hiermee gaat helpen. Op het moment dat je hieraan begint heb je veel energie en ben je erg enthousiast. Dit houdt helaas niet lang stand. Naarmate de tijd langer wordt en het resultaat uit blijft, zakken we weer terug in die vastgeroeste denk/gedragspatronen. Dit zijn juist de pratronen waar we zo graag uit willen komen.

Je motivatie stort in en je bent teleurgesteld in jezelf. Dit zorgt ervoor dat je aan jezelf gaat twijfelen en hierdoor stop je met proberen een verandering te bewerkstelligen. Herkenbaar?

Zet dit schuldgevoel aan de kant.

In de afgelopen jaren is mij dit ook verschillende keren gebeurd en daardoor weet ik ook hoe gefrustreerd je hiervan kunt worden. Naarmate dat ik me hiervan bewust werd en me hierin ging verdiepen kwam ik erachter dat dit met meerdere factoren te maken had. Onze mentale, emotionele kracht en het immuunsysteem beïnvloeden elkaar en heeft invloed op ons gedrag.

Deze factoren staan daarbij ook in verbinding met ons energetische lichaam. Alles is energie. De manier van denken en voelen kan dan invloed uitoefenen op de energiebanen in ons lichaam. Wat dan voor blokkades in deze energie stroom zorgt. Je blokkeert eigenlijk jezelf en je eigen energie.

Nu is het zo dat ergens verandering in brengen veel energie kost. Op het moment dat we zelf deze energie blokkeren dan kunnen we nog zoveel wilskracht hebben maar dan is er te weinig energie in het lichaam om deze verandering door te kunnen zetten. Het lichaam is met andere woorden gewoon te moe.

Maar hoe kan het dan zijn dat je lichaam zo moe is, vraag je jezelf wellicht af?

Daarvoor zijn 5 oorzaken:

 1. Het wegduwen van emoties uit het verleden of jeugd vergt veel energie.
  Het is normaal doordat we ons leven lijden dat we allemaal onverwerkte emoties hebben. Nu is het zo dat: op het moment dat deze als kind zijnde onderdrukt zijn, dan kunnen we op latere leeftijd moeilijk aanvoelen wat goed voor ons zelf is. Hierdoor worden vaak de foute keuzes gemaakt die het lichaam nog meer van energie beroven.
 2. Een chronisch actief immuunsysteem.
  8,6 miljoen Nederlanders hebben een chronisch actief immuunsysteem. Een chronische actief immuunsysteem rooft 24 uur per dag kostbare energie weg van je hersenen. Meer weten?
 3. Psycho-emotionele stress tast de prefrontale cortex aan.
  Niet alle gebieden in de hersenen zijn even gevoelig voor stress. Stress tast vooral de hippocampus (korte termijn geheugen) en de prefrontale cortex aan. De prefrontale cortex is vooral betrokken bij het maken van bewuste en intelligente keuzes. Laat de prefrontale cortex nou juist  een cruciale rol hebben bij het doorbreken van vastgeroeste patronen.
 4. Continue Nadenken.
  Constant bezig zijn in het hoofd zal ervoor zorgen dat de hierboven genoemde factor altijd aanwezig is. ‘S avonds voor het slapen schakelen we niet goed af en ons hoofd krijg geen rust. Het gevolg is dat hierdoor heel veel energie verloren gaat.
 5. Niet weten wie je bent.
  Wie ben je? Waarom ben je hier op deze planeet? Wat maakt jou gelukkig en wat maakt je verdrietig? Dit zijn geen gemakkelijke vragen voor sommige. Helaas zijn dit wel de vragen die veel energie kosten wanneer je hier geen antwoord op weet. Aangezien je levenspad dan veel meer moeite kost om dit te bewandelen.
De oplossing:

Nu is het zo dat deze 5 factoren met elkaar verbonden zijn. In ons lichaam zijn het verwerken (verteren), gedachten, emoties en het immuunsysteem met elkaar verbonden. Wanneer een van de factoren aanwezig is zorgt dit er voor dat de energie in ons lichaam niet goed stroomt. Ergens gaat dan in het lichaam gaat deze energie verloren.

Het kan zijn dat bij jou al deze factoren meespelen. Het is dan erg belangrijk dat je bij jezelf te raden gaat wat jou grootste energieblokkade is (waar gaat bij jou de meeste energie aan verloren?). Wanneer je hier inzicht in gaat krijgen kun je dus deze blokkades zelf vrij maken. Dit zal er voor zorgen dat je mee energie overhoudt waardoor het doorbreken van patronen makkelijker wordt.

Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt zelf al beginnen met het hoofd leeg te maken. Een energetisch therapeut zoals ik kan je helpen om de blokkades op te zoeken, deze vrij te maken en de doorstroming vanbinnen te verbeteren. Hierdoor houd je mee energie over die ervoor zorgt dat jij je vastgeroeste patronen door kunt breken.

De praktijk laat dit vaak zien. Mensen ontwikkelen vaak klachten omdat ze bijvoorbeeld: werk doen wat ze niet meer willen. Ik heb regelmatig cliënten die na een paar behandel sessie switchen van baan omdat ze er hier nu wel de energie/kracht voor hebben.

Wil jij van je vastgeroeste patronen af of wil je meer weten over het behandel traject of de behandeling zelf? Schrijf je dan in voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek zodat we samen kunnen kijken wat de oorzaak is van de vastgeroeste patronen en blokkades in de energiestroom.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin