Home » Blog » Informatie » Je lichaam wilt zelf genezen
Je lichaam wilt zelf genezen

Je lichaam wilt zelf genezen

door | 20 nov, 2023 | Informatie

Je lichaam wilt zelf genezen, in deze blog wil ik jullie daar meer over vertellen. Het lichaam is er namelijk op geprogrammeerd om altijd te proberen weer in balans te komen en zelf te genezen. Of dit nu fysiek, emotioneel, mentaal of energetisch is. Wanneer we vallen zijn we hier na een paar weken van hersteld. Heb je ruzie gehad merk je hier meestal na een week niets meer van. Wanneer we naar ons lichaam kijken en dan vooral het energetische deel van het lichaam, dan zien we dat dit systeem zich vooral richt op het in standhouden van beweging, transformatie en hierin de balans.

Ons Lichaam in een notendop:

Ons lichaam is een zeer uitgebreid en ingewikkeld netwerk. Van de ene kant heb je het fysiologische zichtbare deel en aan de andere kant het energetische onzichtbare deel. Deze delen van het lichaam werken nauwlettend samen, aangezien het lichaam een grote verbinding tussen fysiologisch, emotioneel, mentaal en energetisch is. Je kunt dit vergelijken met het ecosysteem dat we op de aarde hebben. Zo heb je bijvoorbeeld de transformerende kracht van de seizoenen. Deze transformatie van de seizoenen zorgt ervoor dat er leven op aarde kan bestaan. 

Als we naar de cellen in ons lichaam gaan kijken dan zien we ook een transformatie. De cellen zorgen voor het in stand houden, de groei en de voortplanting van het lichaam. Hierdoor kunnen we ons leven lijden en de lessen leren die voor ons klaar staan. Doordat we ons leven lijden nemen we met z’n allen actief deel aan een transformatie die ook bestaat uit: instandhouding, groei en voortplanting. Dit organisme heet de mens. De relatie tussen fysiologisch, emotioneel, mentaal en energetisch zorgt ervoor dat wij als mens bewust kunnen leven en hier ook invloed op uit kunnen oefenen. Deze instandhouding is wat ik bedoel met: het lichaam wilt zelf genezen.

Van de cellen in ons lichaam tot de sterrenstelsels in het universum overal zien we deze transformatie. Achter deze transformaties zit een gigantisch grote kracht die we de levenskracht noemen. 

 

Wanneer loopt dit allemaal fout?

In de meeste gevallen gaat het mis wanneer we het grote geheel uit het oog verliezen. De levenskracht richt zich op het aanvullen van behoeften en het bevredigen van de individu. Doordat we ons leven lijden ontstaan voorkeuren in voeding, beweging en genotsmiddelen die er niet op gericht zijn de balans in het lichaam in stand te houden. Hierdoor kan er spanning ontstaan in het lichaam. Wanneer we negatieve emoties, stress of heftige gebeurtenissen ervaren leidt dit tot spanningen.

Wil je meer weten hoe klachten ontstaan? Klik dan hier.

Wanneer de levenskracht zorgt voor harmonie in het gehele lichaam dan noemen we dit geneeskracht oftewel het zelfhelende vermogen. Hieruit ontstaat dan ook de natuurlijke zelfgenezing. Wanneer deze transformatie van de levenskracht in de cellen blijft bewegen en deze kracht zichzelf kan uitdrukken in harmonie dan is werkelijk alles mogelijk!

Energetische therapie gaat uit van dit zelfhelende vermogen in ons lichaam. Wanneer we verkeerd met ons lichaam omgaan denk aan stress, negatieve emoties, gebeurtenissen uit het verleden of alles (te)veel doen, zal dit voor spanningen zorgen. Doormiddel van het in balans brengen van deze transformatie komen we weer tot een geheel. Hierdoor verminderen onze klachten (de spanningen). Deze vermindering in spanning kan tot stand gebracht worden doormiddel van het behandelen van de energiebanen/meridianen in het lichaam.

Op het moment dat ik energetisch behandel, behandel ik niet alleen de klachten die aanwezig zijn. Door de energiebannen te behandelen zorg ik er weer voor dat het lichaam in balans kan komen, zo kan het lichaam zelf genezen. Dit zorgt voor vermindering in spanning die op het lichaam drukt. Door de vermindering van spanning ontstaat er ruimte. Deze ruimte is belangrijk voor onze eigen bewustwording en transformatie. Wanneer we ruimte in het hoofd, of lichaam ervaren wordt het mogelijk om patronen te doorbreken. Kunnen we beter naar ons lichaam luisteren. Ervaren we steeds beter wat ons lichaam ons verteld en kunnen we beter met deze spanningen (klachten) aan de slag.

Het lichaam wilt zelf genezen:

Wil je meer algemene informatie over het zelfhelende vermogen van het lichaam? Klik dan hier!

Denk na het lezen van deze blog misschien dat jou energie of lichaam een zetje kan gebruiken? Neem eens contact met mij op voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek. Wellicht kan ik jou verder helpen zodat jij en je lichaam weer optimaal kan functioneren. 

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin