Home » Blog » Informatie » Je lichaam wilt zelf genezen
Zelf helend vermogen het lichaam wilt herstellen

Je lichaam wilt zelf genezen

door | 9 nov, 2020 | Informatie

In deze blog wil ik jullie wat vertellen over het zelfhelende vermogen van het lichaam. Wanneer we naar ons lichaam kijken en dan vooral het energetische deel van het lichaam, dan zien we dat dit systeem zich vooral richt op het in standhouden van beweging, transformatie en hierin de balans.

Ons Lichaam in een notendop:

Ons lichaam is een zeer uitgebreid en ingewikkeld netwerk. Van de ene kant heb je het fysiologische zichtbare deel en aan de andere kant het energetische onzichtbare deel. Deze delen van het lichaam werken nauwlettend samen, aangezien het lichaam een grote verbinding tussen fysiologisch, emotioneel, mentaal en energetisch is. Je kunt dit vergelijken met het ecosysteem dat we op de aarde hebben. Zo heb je bijvoorbeeld de transformerende kracht van de seizoenen. Deze transformatie van de seizoenen zorgt ervoor dat er leven op aarde kan bestaan.

Als we naar de cellen in ons lichaam gaan kijken dan zien we ook een transformatie. De cellen zorgen voor het in stand houden, de groei en de voortplanting van het lichaam. Hierdoor kunnen we ons leven lijden en de lessen leren die voor ons klaar staan. Doordat we ons leven lijden nemen we met z’n allen actief deel aan een transformatie die ook bestaat uit: instandhouding, groei en voortplanting. Dit organisme heet de mens.

Van de cellen in ons lichaam tot de sterrenstelsels in het universum overal zien we deze transformatie. Achter deze transformaties zit een gigantisch grote kracht die we de levenskracht noemen.

Wanneer loopt dit allemaal fout?

In de meeste gevallen gaat het mis wanneer we het grote geheel uit het oog verliezen. De levenskracht richt zich op het aanvullen van behoeften en het bevredigen van de individu. Doordat we ons leven lijden ontstaan voorkeuren in voeding, beweging en genotsmiddelen die er niet op gericht zijn de balans in het lichaam in stand te houden. Hierdoor kan er spanning ontstaan in het lichaam. Wanneer we negatieve emoties, stress of heftige gebeurtenissen ervaren leidt dit tot spanningen.

Wanneer de levenskracht zorgt voor harmonie in het gehele lichaam dan noemen we dit geneeskracht oftewel het zelfhelende vermogen. Hieruit ontstaat dan ook de natuurlijke zelfgenezing. Wanneer deze transformatie van de levenskracht in de cellen blijft bewegen en deze kracht kan zichzelf kan uitdrukken in harmonie dan is werkelijk alles mogelijk!

Energetische therapie gaat uit dit zelfhelende vermogen in ons lichaam. Doormiddel van het in balans brengen van deze transformatie komen we weer tot een geheel. Hierdoor verminderen onze klachten (de spanningen). Deze vermindering in spanning kan tot stand gebracht worden doormiddel van het behandelen van de energiebanen/meridianen in het lichaam.

Op het moment dat ik energetisch behandel, behandel ik niet alleen de klachten die aanwezig zijn. Door de energiebannen te behandelen zorg ik er weer voor dat het lichaam in balans kan komen. Dit zorgt voor verminderingen in spanning die op het lichaam drukt. Door de vermindering van spanning ontstaat er ruimte. Deze ruimte is belangrijk voor onze eigen bewustwording. Wanneer we ruimte in het hoofd, of lichaam ervaren wordt het mogelijk om patronen te doorbreken. Kunnen we beter naar ons lichaam luisteren. Ervaren we steeds beter wat ons lichaam ons verteld en kunnen we beter met deze spanningen (klachten) aan de slag.

Wil je meer informatie over energetische therapie? Klik dan hier! Ben je benieuwd wat energetische therapie voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek. Door hier te klikken!

Wil je meer algemene informatie over het zelfhelende vermogen van het lichaam? Klik dan hier!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin