Home » Blog » Informatie » Wat zorgt ervoor dat ik niet goed slaap?
Wat zorgt ervoor dat ik niet goed slaap?

Wat zorgt ervoor dat ik niet goed slaap?

door | 30 jun, 2021 | Informatie

Iedereen heeft wel eens een avond/nacht dat het niet lukt om goed in slaap te vallen of door te slapen. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld: je bent nog gestrest over situaties die eerder die dag zijn gebeurd. Je hoofd is erg onrustig. Je bent al bezig met de zaken die je dag volgende dag moet doen, en zo kan ik nog wel even door gaan. Het is natuurlijk geen probleem als dit eens in de zoveel tijd gebeurd. Is dit echter een herhalend probleem dan is het wel belangrijk hierbij stil te staan en het aan te pakken.

Waarom lig ik zo lang wakker?

Nu is dit makkelijker gezegd dan gedaan, want kom er maar eens achter wat de achterliggende oorzaak van het niet goed slapen is. Vaak is het heel erg lastig om hier alleen achter te komen en hier naar te gaan handelen, aangezien er veel oorzaken voor het probleem kunnen zijn. Wanneer je slaap niet de juiste kwaliteit heeft of gewoon te kort is, dan gaat dit invloed hebben op je dagelijkse energie voorraad. Als je energievoorraad minder wordt, dan wordt de draagbaarheid van je lichaam ook minder. Er ontstaat een verhoogde spanning die op je lichaam duwt en er ontstaan steeds meer ongemakken en klachten die je voorheen niet had.

De oorzaak aanpakken:

Deze klachten zie ik dan ook met enige regelmaat in mijn praktijk. Wanneer je bewust wordt van de onderliggende oorzaak van het niet goed in- en doorslapen kun je er stap voor stap aan gaan werken. Dit bewustwordingsproces ga ik met iedere cliënt aan, zodat deze steeds lekkerder in zijn vel gaat zitten en steeds meer energie overhoudt.

Vaak is het zo dat men niet goed afschakelt voor het slapen gaan. Afschakelen is ervoor zorgen dat het lichaam volledig ontspannen en niet meer actief is. De meeste mensen met slaapproblemen hebben een constante gedachtestroom in het hoofd. Deze gedachtestroom zorgt ervoor dat het hoofd actief blijft. Ga je met een geactiveerd hoofd slapen, dan zorgt dit ervoor dat je niet volledig in je diepe slaap komt. We zijn immers wat we denken. Ook kost het vele nadenken van het geactiveerde hoofd tijdens het slapen energie. Terwijl het tijdens je slaap juist de bedoeling is om te herstellen en je energievoorraad aan te vullen. Wanneer er tijdens je slaap meer energie verbruikt wordt dan nodig is, dan zal dit ervoor zorgen dat je stap voor stap steeds vermoeider wakker wordt.

Leren afschakelen:

Het is daarom erg belangrijk om te leren afschakelen. Ik heb hier een aantal zelfhulpoefeningen voor.

Mocht je met dit probleem kampen dan zou ik je graag adviseren deze eens te bekijken en toe te gaan passen. De zelfhulpoefeningen zijn: een Ademhalingsoefening en oefening voor het balanceren van je emotie. Je gedachten worden vaak in stand gehouden door de emoties. Ga je alleen je hoofd leeg maken zal dit waarschijnlijk niet voldoende zijn om goed af te schakelen.

Heb je deze oefeningen al een tijdje geprobeerd en mocht het niet baten, dan is het verstandig om samen met mij of een andere therapeut er voor te zorgen dat de onrust in het lichaam verholpen gaat worden. Dit kun je aan pakken met bijvoorbeeld energetische therapie.

Hierboven heb ik het over de meeste voorkomende oorzaak in je lichaam van het niet goed kunnen in- en doorslapen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er externe factoren zijn die je wakker houden. Zo heeft elektromagnetische straling ook een directe invloed op dit probleem. Mocht je hier meer informatie over willen hebben, dan kun je op deze link klikken en wordt je doorgestuurd naar de blog die ik aan dit onderwerp gewijd heb.

Er zijn natuurlijk meerdere oorzaken voor het niet goed in slaap kunnen komen. Vaak zie je dat het ene probleem het andere probleem in stand houd. Kom je er niet achter wat het probleem is? Neem dan contact met mij op zodat we samen kunnen kijken wat het probleem is en hoe je hier het beste van af kunt komen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin