Home » Bewust-Leven-Hub » Slapen » Wanneer lijd je aan slapeloosheid?
Wanneer lijd je aan slapeloosheid

Wanneer lijd je aan slapeloosheid?

door | 1 mei, 2023 | Slapen

Slecht slapen is erg vervelend. Wanneer ik zelf eens een nacht slecht slaap (ja, ook ik slaap wel eens niet zo goed), dan heb ik het gevoel alsof ik minder aankan en minder weerbaar ben voor de dag die gaat komen. Gelukkig komt dit niet vaak voor bij mij. Het is natuurlijk ook geen goed visitekaartje wanneer ik als energetisch therapeut met gigantische wallen mijn werk moet doen. Ik lijd dan ook niet aan slapeloosheid. Maar wanneer lijd je dan wel aan slapeloosheid? Dat is de vraag die ik in dit artikel wil gaan beantwoorden. 

Wat is slapeloosheid/insomnia:

Onder slapeloosheid vallen meerdere klachten. Zo kan het zijn dat je moeite hebt met inslapen: je ligt namelijk een lange tijd wakker voordat je slaap kunt vatten. Een andere mogelijkheid als je het hebt over slapeloosheid is doorslaapproblematiek. Je wordt geregeld wakker en je hebt telkens een onderbroken nacht. Een derde mogelijkheid is erg vroeg wakker worden en dan niet meer verder kunnen slapen. 

insomnia

Slapeloosheid kan te wijten zijn aan bepaalde ziektebeelden zoals: depressie, diabetes, slaapapneu, restless-legs syndroom, nierziekte, schildklierproblemen of astma. Alleen nu krijg je het kip-en-eiprobleem. De ene kant zegt dat je deze slapeloosheid krijgt door de bovengenoemde klachten beelden, en de andere kant zegt dat je juist deze klachten ontwikkelt omdat je slaap niet goed is. 

Goede slaap is erg belangrijk:

Belangrijk om te weten is wel dat je slaap erg belangrijk is. Ik ben van mening dat slaap de basis is van een gezonde levensstijl. Is je slaap beperkt dan kan het lichaam minder goed ontspannen, herstellen, opruimen en je energievoorraad aanvoeren. Wanneer je aan slapeloosheid lijd kan dit dus gevolgen hebben voor je gezondheid.

Maar wanneer lijd je dan aan deze slapeloosheid? Op het moment dat je chronisch iedere week minstens twee nachten ervaart waarbij je niet goed in- of doorslaapt, dan lijd je aan een vorm van slapeloosheid.

Deze slapeloosheid wordt vaak ontwikkelt en in stand gehouden door emotionele, mentale of fysieke ongemakken, die ervoor zorgen dat je niet goed afschakelt en gespannen in bed ligt. Denk bijvoorbeeld aan zorgen of angsten, of je hoofd dat constant aan staat en van de hak op de tak springt. Of bijvoorbeeld fysieke ongemakken zoals jeuk, onrust in de benen of pijn. 

Hoe verbeter ik mijn slaap?

Wil je dus deze slapeloosheid aanpakken? Dan zal je aan de ene kant ervoor moeten zorgen dat je een kwalitatief goede slaapt ontwikkelt, en aan de andere kant dat de emotionele, mentale en fysieke ongemakken aangepakt gaan worden. Weet je zelf niet hoe je dit moet doen? Klik dan op deze link, om je hoofd leeg te leren maken voor het slapen gaan. Klik op deze link, om te leren hoe je bewuste en onbewuste emoties opruimt.

slapeloosheid

Vaak zie ik in mijn praktijk al verbetering in fysieke klachten wanneer men beter slaapt. Ik geef dan ook iedereen die bij mij in de praktijk komt deze oefeningen mee. Ga hier dan maar eens mee aan de slag.

Kom je er nou achter dat je aan slapeloosheid lijdt en dat je hier zo snel mogelijk van af wilt, maar vindt je het moeilijk om dit alleen aan te pakken? Neem dan eens contact met mij op. Dan plannen we een gratis en geheel vrijblijvend gesprek in zodat we samen kunnen kijken waar de onderliggende problemen liggen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin