Home » Blog » Informatie » Welk medicijn om door te slapen?
Welk medicijn voor een betere slaap

Welk medicijn om door te slapen?

door | 30 mei, 2023 | Informatie, Slapen

Welk medicijn heb je nodig om door te slapen? Ik zelf ben geen voorstander van het gebruik van medicijnen om in of door te slapen. Sterker nog, ik ben van mening dat wanneer je naar het onderliggende probleem kijkt, je helemaal geen medicatie hier voor nodig hebt. Natuurlijk zijn hier uitzonderingen voor. Niks is perfect, maar het probleem ligt vaak in de gedachtegang. We willen snel van ons probleem af zodat we ook zeker niet naar onszelf hoeven te kijken. Ben jij dus iemand die liever een pilletje pakt en niet aan zichzelf wilt werken, lees dan alsjeblieft geen woord verder. Dit artikel is geschreven voor mensen die juist van de medicatie af willen of niet aan deze slaapmedicatie willen beginnen. 

Wat kunnen we zelf doen?

Als mens hebben we heel veel mogelijkheden om aan onszelf te werken. We zullen natuurlijk eerst moeten weten waar we aan moeten werken om verandering te creëren. De signalen die ons lichaam afgeeft zijn een mooi begin voor de speurtocht naar een ontspannen, energiek leven. Om dit te bereiken is een goede diepe slaap die ongeveer acht uur aanhoudt vereist. 

Wat vertelt jouw lichaam je? Vindt je het moeilijk om in te slapen of wordt je geregeld wakker ‘s nachts? Ervaar je veel onrust in je lichaam of wordt je altijd rond een bepaalde tijd wakker? De reden hiervoor is vaak persoonlijk. Wat je wel bijna altijd ziet is dat de emoties die jij ervaart en de gedachten die door je hoofd spoken vaak invloed hebben op de hierboven genoemde symptomen. Wil je een medicijn om door te slapen, dan zal je dus rust in moeten gaan bouwen.

Wat kun je zelf doen

Ademhaling als medicijn voor jouw slaap:

Op het moment dat je dit leest denk je wellicht, zo makkelijk kan het niet zijn. Natuurlijk wel, ademhaling is voor het leven cruciaal en je zult gaan merken dat de ademhaling in je lichaam bijna overal op reageert. Leer jij bewust ademhalen en let jij op wat jouw ademhaling doet, dan kan dus wel zo makkelijk zijn.

Misschien heb je het wel eens gemerkt. Je bent verdrietig of boos waardoor je steeds korter gaat ademhalen en je ademt alleen oppervlakkig in vanuit je borst. Ademhalen is eigenlijk hetzelfde als energie ophalen in je lichaam. Beperk jij je ademhaling, dan beperk je ook je eigen energie. Dit proces gebeurt wanneer jij negatieve emotie ervaart. Je lichaam raakt gespannen en je hoofd draait overuren. Als jij er dan op let dat je van je borstademhaling naar een buikademhaling gaat, dan zal je merken dat je lichaam makkelijker ontspant en dat de emotie van je af gaat glijden. Dit komt omdat je nu weer diep ademhaalt en de energie weer toelaat in je lichaam. 

Dit principe van ademhalen kun je dan ook toepassen voor het slapen gaan. Volgens mij gaat 90% van de mensen met een vol hoofd of constante gedachte stroom slapen. Staat je hoofd aan, dan staat je lichaam ook aan. Herstel wordt dan een lastig gegeven. Ga jij voor het slapen bewust ademhalen en schakel je daar mee je hoofd uit, dan gaat dit ervoor zorgen dat jij beter in- en doorslaapt. Het beste medicijn om door te slapen is naar mijn mening dan ook je eigen ademhaling. 

ademhalen

Hoe moet ik dit doen?

Omdat ik zo achter dit principe sta heb ik een oefening vanuit mijn cursus volledig uitgetypt, zodat iedereen die hier oren naar heeft hier gebruik van kan maken. Klik hier om met deze oefening aan de slag te gaan. Deze oefening is er opgericht om bewust met je ademhaling bezig te zijn en je hoofd leeg te maken. Een groot gedeelte van mijn cliënten zweert bij deze oefening.

Wil je een alternatieve mogelijkheid voor slaapmedicatie dan kun je ook contact met mij opnemen. Als energetisch therapeut heb ik me gespecialiseerd in het helpen van cliënten met slaapproblematiek. Wil je dus een stok achter de deur en graag ondersteund worden, trek dan vandaag nog aan de bel. Dan plannen we samen een moment in zodat we de onderliggende oorzaak van de slaapproblemen gaan aanpakken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin