Home » Blog » Zelfhulp-Oefening » Zelfhulp-Oefening: Ontladen
Zelfhulp oefening ontladen

Zelfhulp-Oefening: Ontladen

door | 3 jan, 2023 | Zelfhulp-Oefening

Zelfhulp oefening: Lichaam ontladen

Beste Lezers, dit is één van de drie huiswerkopdrachten die ik iedere cliënt meegeef. Deze oefening helpt je het lichaam te ontladen. Lees gauw verder! Iedere jaar moet ik voor mijn beroepsvereniging cursussen volgen om geaccrediteerd te blijven. Dus ook dit jaar heb ik meerdere cursussen gevolgd om meer kennis op te blijven doen en mijn punten bij elkaar te krijgen. 

In een van deze cursussen heb ik iets geleerd wat ik graag met iedereen deel, aangezien dit een hele makkelijke oefening is om het lichaam te ondersteunen en een groot gedeelte van de spanning die op je lichaam rust zonder extra hulp er vanaf te krijgen.

Deze oefening wordt gedaan met je visualisatie kracht en kan daardoor misschien wat zweverig overkomen. Probeer niet in de weerstand te schieten, maar ervaar eerst wat deze oefening met je doet voordat je een mening hierover creëert.

Wat we gaan proberen te bereiken met deze oefening is dat we bewust ervaren of we contact met de aarde maken, en mocht dat niet zo zijn, hoe we weer contact met de aarde kunnen krijgen.

De visualisatie-oefening: 

Onze voeten, en dus ook onze voetchakra’s, zijn de aardlekschakelaars van het lichaam. Dat wil zeggen dat de voeten of de voetchakra’s ervoor zorgen dat het lichaam kan ontladen. Alleen nu is het zo dat (negatieve) emoties, veel gedachten of heftige gebeurtenissen ervoor zorgen dat we onbewust tegen het lichaam zeggen dat we even niet op de aarde willen zijn. Dit doen we om onszelf te beschermen. Echter zorgt dit ervoor dat we onze voeten(chakra’s) sluiten, waardoor de energie niet goed kan ontladen en er geen nieuwe energie binnen kan komen.

Het sluiten van de voeten(chakra’s) gaat automatisch. Helaas is het zo dat we dit niet meer bewust ervaren en dat zorgt ervoor dat de voet(chakra’s) veel langer gesloten blijven dan nodig is. Dit resulteert dan weer in een verhoging van spanning in ons lichaam, omdat het lichaam niet kan ontladen.

De oefening van deze blog heeft dan ook alles te maken met het openen van de voeten(chakra’s) en het hoofd (chakra). Want dat wat we beneden doen moet ook boven gebeuren, anders is het lichaam nog niet in balans.

Hoe ga je te werk:

(Tip: Ga ergens rustig zitten en neem even de tijd om een goed beeld voor jezelf te vormen. Het beeld maken kost de meeste tijd, nadat je het beeld gecreëerd hebt hoef je alleen nog maar te controleren of de voeten en het hoofd nog open staan.)

Het openen van de voet(chakra’s):
 1. Ga met je gevoel naar de onderkant van je voet (links of rechts) en visualiseer hier een beeld bij.
 2. Voel hoe je voet aan voelt (zwaar, licht, warm, koud, tinteling, geen gevoel).
 3. Visualiseer een deur of een raam of iets wat open kan over de gehele lengte van je voet.
 4. Ervaar of deze deur of raam etc. open of dicht staat. (Meestal is deze dicht).
 5. Zet deze deur of raam etc. open.
 6. Ervaar of er iets verandert of veranderd is in je voet.
 7. Herhaal deze stappen bij je andere voet.
Het openen van het hoofd(chakra):
 1. Ga met je gevoel naar de bovenkant van je hoofd en visualiseer hier een beeld bij.
 2. Voel hoe je hoofd aan voelt (zwaar, licht, warm, koud, tinteling, geen gevoel).
 3. Visualiseer een deur of raam of iets wat open kan over de gehele lengte van je hoofd.
 4. Ervaar of deze deur of raam etc. Open of dicht staat. (Meestal is deze dicht).
 5. Zet deze deur of raam etc. open.
 6. Ervaar of er iets verandert of veranderd is in je hoofd..

Wanneer je dit een keer gedaan hebt hoef je erna alleen nog maar te controleren of de deuren/ramen/etc. nog steeds open staan. Controleer dit ieder half uur/ ieder uur. Zijn de deuren/ramen/etc. dicht zet ze dan open. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zich kan ontladen en dat jij minder klachten ervaart.

Lukt het jou nou niet om dit te visualiseren of krijg je de deuren/ramen/etc. niet open. Meld je dan hier voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek zodat ik jou kan helpen om hier beweging in te krijgen. Zodat jij straks ook minder klachten en spanning ervaart. 

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin