Home » Blog » Zelfhulp-Oefening » Zelfhulp-oefening: Aura aanvullen en sterk maken
Aura-opvullen

Zelfhulp-oefening: Aura aanvullen en sterk maken

door | 7 mrt, 2023 | Zelfhulp-Oefening

In deze blog ga ik jullie leren om jezelf krachtig te maken en je sterk in je eigen schoenen te zetten en je aura aan te vullen. Steeds vaker heb ik cliënten in mijn praktijk die een bepaalde vorm van gevoeligheid hebben. Men voelt beter wat er om zich heen gebeurd. Ze komen een kamer binnen en voelen direct aan de sfeer hoe de vlag erbij hangt. Dit kan natuurlijk heel handig zijn als je hier bewust van bent, en ook weet welke signalen van jouw lichaam zijn en welke signalen niet van jou zijn. Nu blijkt het dat vele van ons zich hier niet bewust van zijn, en vaak ook klachten en spanningen dragen van andere mensen.

Dit is natuurlijk heel erg lief, maar voor de desbetreffende doelgroep kan dit heel erg vervelend zijn. Ze worden door de medemens geleefd, leeggezogen en ervaren altijd wel pijntjes of klachten die ze zelf niet kunnen plaatsen.

Je kunt klachten overnemen:

Dit werkt op fysiek vlak, maar het kan ook op emotioneel vlak. Het is gebleken dat het mogelijk is om de gemoedstoestand van anderen over te nemen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld bij een ziekenhuis of verzorgingstehuis voor oudere of dementerende mensen. Op het moment dat je niet stevig in je schoenen of in je energie staat, kan het zomaar zijn dat je deze negatieve emoties invloed gaan hebben op jou gemoedstoestand.

Hier bewust mee omgaan is de allerbelangrijkste stap. Maar wil je hier bewust mee omgaan, dan zal je eerst moeten weten of je hier last van hebt. Het is namelijk zo dat niet iedereen dit ervaart. De ene is namelijk gevoeliger voor bepaalde prikkels dan de ander. Wat je kunt doen om te voelen of dit invloed op jou heeft is het volgende.

 

Wat is van mij en wat van een ander? 

Voor dat je de deur uit gaat, onder de mensen komt of voordat je ergens naar binnen stapt doe je heel snel even een bodyscan. Dit wil zeggen dat je met je gevoel of focus in een paar ademhalingen door je lichaam heen trekt. Je voelt hoe je lichaam aanvoelt en ervaart waar jouw klachten en spanningen zitten. Je hoeft hier niet over te oordelen want het is maar een momentopname. Deze is niet goed of slecht; dit is gewoon zo op het moment.

bewust zijn

Wanneer je dan de deur uitloopt of je stapt ergens binnen en er verandert iets, iets wat je vooraf niet gevoeld of ervaren hebt, dan is dit waarschijnlijk niet van jou zelf. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar toch is het zo. We zijn namelijk meer dan alleen ons fysieke lichaam. Om ons lichaam heen hangt een energie laag die je de aura kunt noemen. Vanuit de wetenschap wordt dit ons eigen elektromagnetische veld genoemd. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat we zo’n energie laag om ons lichaam heen hebben.

Jouw Aura (elektromagnetische veld):

Deze energie laag heeft natuurlijk niet dezelfde eigenschappen als ons fysieke lichaam en zal dan ook anders reageren. De energie is minder tastbaar dan ons fysieke lichaam maar met wat oefening kun je deze laag om het lichaam heen zien.

Deze aura laag zorgt er dan ook voor dat we signalen op kunnen pikken van anderen. Je kunt deze laag gelukkig ook beïnvloeden. Je kunt bijvoorbeeld de afstand zelf bepalen en je kunt deze energie krachtiger maken.

Wanneer je aura ver van je af staat gebeuren er twee dingen. Eén: de buitenste laag van je aura wordt steeds dunner. Dit kan ervoor zorgen dat je makkelijker dingen overneemt van anderen, zonder dat je hier bewust van bent. Twee: door deze afstand is je radius dus groter waardoor je onbewust wellicht met meerdere mensen in contact staat zonder hier erg in te hebben.

Aura

Ben jij bewust van jezelf?

Het verschil zit hem in het bewuste of onbewuste, want de informatie die je kunt verwerven kan heel handig zijn. Bijvoorbeeld bij het behandelen van cliënten, wanneer je weet waar iemand mee speelt kun je hier sneller invloed op uitoefenen, en als je deze informatie niet meer nodig hebt sluit je jezelf hier voor af. Wanneer je hier dus niet bewust van bent krijg je deze informatie wel en voel je deze klachten bij jezelf, maar je ervaart ze ook alsof ze van jezelf zijn. Je gaat letterlijk anderen ondersteunen. Dit heeft vaak grote invloeden op je energie, slaap, gemoedstoestand en spanning op je lichaam.

We zullen dus een manier moeten bedenken om hier mee aan de slag te kunnen zonder hier constant mee bezig te hoeven zijn. Het is namelijk niet mogelijk om de hele dag hier opperst gefocust mee bezig te zijn. Natuurlijk is het wel goed om dit zo nu en dan te checken, maar wanneer je aura krachtig staat kan er niet meer zo veel gebeuren. Deze oefening is er dan ook op gericht om dit te bewerkstelligen.

Visualiseren:

Ook deze oefening is een visualisatie-oefening. Iedereen kan visualiseren, maar niet iedereen kan in beelden visualiseren. Er wordt vaak gedacht dat visualiseren alleen in beelden denken is. Gelukkig is dit niet zo. Je kunt met ieder zintuig visualiseren. Zo kun je ook helder weten, helder voelen, helder ruiken of helder horen. Als de sensatie die je erbij krijgt klopt maakt het eigenlijk niet uit hoe dit voor jou werkt. Belangrijk is wel dat je dit vanuit je gevoel doet en niet gaat nadenken. Wanneer je gaat nadenken zal de sensatie verminderen of wegtrekken. Iets intuïtiefs kan je namelijk niet rationaliseren. Heb vertrouwen dat wat je doet klopt. Hoe vaker dat je deze oefening gaat doen, des te beter hij zal gaan en des te krachtiger je hem gaat maken.

De oefening:

Wat gaan we nu precies doen? We gaan onze aura krachtig maken. Dit klinkt wellicht wat zweverig, maar laat dat je niet uit het veld slaan en probeer het gewoon eens. Niet geschoten is altijd mis. We doen de oefening in stappen. Hier heb ik wat afbeeldingen bij gemaakt om het duidelijker te maken.

Stap 1: Haal een paar keer diep adem.

Stap 2: Zet je voeten en hoofd open, weet je niet wat ik hier mee bedoel? Check deze oefening.

Tip: Probeer rustig en ontspannen adem te halen. Hoe dieper en krachtiger je ademhaalt hoe makkelijker de volgende stappen gaan zijn.

Stap 3: Als alles open staat ga je vanuit je voeten energie ophalen. Bij elke ademhaling komt er vanuit je voeten energie je lichaam binnen. Vul je lichaam hiermee op. Dit doe je tot dat je bovenaan bij het hoogste puntje van je hoofd bent aangekomen en het hele lichaam met deze energie hebt opgevuld.

Aura opvullen stap 3

Stap 4: Nu gaan we het zelfde doen maar dan precies andersom. Haal nu vanuit je hoofd de energie naar binnen. Bij elke ademhaling stroomt er energie van je hoofd het lichaam in. Vul je lichaam op met deze energie en je vult het volledige lichaam op totdat je bij de onderkant van je voeten bent aangekomen.

Stap 5: Laat nu deze twee energieën waarmee je het lichaam hebt opgevuld als een soort ranja in elkaar overlopen. In je lichaam werken deze energieën nauwlettend samen en werken als één energie.
Informatie: In het midden van ons lichaam loopt onze basis energie. Vanuit deze energie wordt de energie verdeeld in ons lichaam. Vanuit de Jin Shin Jyutsu noemen we dit de centrale hoofdstroom. Een andere benaming hiervoor zijn de Chakra’s. Dit zijn 7 punten in het midden van ons lichaam. Op de afbeelding bij de volgende stap zie je de locatie van deze punten. (Mocht je hier nog niets van afweten). Om de oefening te doen heb je deze basiskennis niet nodig.

Aura opvullen stap 4

Stap 6: Vul nu je Chakra’s op met de energie je in stap 5 gemaakt hebt. Je kunt deze Chakra’s visualiseren als 7 bollen of punten op je lichaam, maar het is ook mogelijk om een soort van baan of thermostaat in het midden van je lichaam te visualiseren. Bij elke ademhaling vul je deze Chakra’s of baan verder op. Je vult deze Chakra’s zo ver op tot dat ze zo vol zijn dat ze licht gaan geven.

Stap 7: Laat nu dit licht door je hele lichaam stromen. Bij elke ademhaling lopen de Chakra’s over en vul je het lichaam verder op met dit licht tot dat je lichaam van top tot teen hiermee gevuld is.

Stap 8: Zet nu je aura op 40 centimeter. Dit doe je door dit te visualiseren of door dit gewoon hardop of in jezelf tegen jezelf te zeggen. Energie volgt namelijk de intentie. Visualiseren of communiceren zijn beide vormen van intentie.

Aura opvullen stap 7

Stap 9: Vul je aura op met het licht waarmee je in stap 7 je lichaam hebt opgevuld. Bij elke ademhaling vul je de aura verder op tot dat deze tot de rand gevuld is.

Als het goed is voelt je lichaam en je geest anders aan dan voor deze oefening. Je hebt jezelf nu terug gezet in je kracht. Waarschijnlijk voel je je ook meer jezelf. Wat we nu hebben gedaan zorgt ervoor dat je energie en aura krachtig gemaakt wordt.

Wanneer je aura krachtig is zal er niet zomaar weer iets binnen glippen. Door deze oefening te doen bewaak je beter je grenzen en kun je jezelf distantiëren van anderen. Dit wilt niet zeggen dat je niet meer zorgzaam mag zijn. Je werkt nu vanuit jouzelf en vanuit jouw kracht. Probeer je aura zo krachtig te houden. Voor dat je ergens binnenstapt, haal je een paar keer diep adem check je even of je aura nog krachtig is, daarna stap je pas ergens binnen. Het kan nog steeds zijn dat er dan dingen veranderen, alleen nu ben je hier bewust van. Op het moment dat er iets verandert in je lichaam merk je dit veel sneller op. Wanneer je dit voelt dan kun je het aan de ander terug geven of je laat het via de voeten wegstromen.

Heb je nu de hele blog gelezen en ben je bezig geweest met deze oefening, maar wil het toch niet helemaal lukken? Neem dan contact met mij op zodat we samen ervoor kunnen zorgen dat jij sterker in je energie komt te staan en meer rust gaat ervaren. Dit kun je doen door hier te klikken.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin